Josimar-redaktør Håvard Melnæs har satt av 108 sider til å fortelle historien om ett år med fotballpresidenten.

Josimar og Morgenbladet har fulgt Lise Klaveness i ett år

Hele desemberutgaven til Josimar er viet fotballpresidenten.

Publisert

– Dette er en viktig historie i en tid der fotballen er til salgs til høystbydende. Denne utgaven gir et unikt innblikk i hvordan internasjonal fotballpolitikk fungerer – eller rettere sagt ikke fungerer, sier Josimars redaktør Håvard Melnæs. 

Hele desemberutgaven til fotballtidsskriftet er viet fotballpresident Lise Klaveness. Dette er andre gangen bladet vier en hel utgave til en enkeltperson. Den første var Diego Maradona, skriver Josimar i en pressemelding.

Prosjektet er et samarbeid mellom Josimar og Morgenbladet, og har fått støtte fra Fritt Ord. 

108 sider

Journalist Marius Lien og fotograf Christian Belgaux har fulgt Klaveness rundt omkring i Norge, samt fulgt henne på Fifa-kongress i Kigali i Rwanda, Uefa-kongress i Lisboa og under sommerens fotball-VM i Australia og New Zealand.

Morgenbladet publiserte sin versjon av artikkelen forrige fredag, og nå er Josimars temautgave på vei fra trykkeriet. 108 sider er satt av til å fortelle om Klaveness' mange møter med fotballens mektigste aktører.

– Fotballen rommer mye, men har de siste årene i stadig større grad blitt en arena for geopolitisk maktspill, tvilsomme forretningspartnere og land som ikke kunne brydd seg mindre om menneskerettigheter. Klaveness forsøker å endre et korrumpert system fra innsiden, så får leserne selv bedømme om hun kommer noen vei, sier Melnæs 

Stolte og glade

Samfunnsredaktør i Morgenbladet, Bjarne Riiser Gundersen, er fornøyd med samarbeidet.

– Vi er stolte og glade over å kunne være med på et så ambisiøst og gjennomarbeidet journalistisk prosjekt, som gir et unikt innblikk i internasjonal idrettspolitikk på høyeste nivå. 

Gundersen legger til:

– Vil vil også takke Lise Klaveness for å ha gitt oss så mye tilgang over lang tid, uten å legge føringer for journalistikken vår.

Det britiske fotballmagasinet The Blizzard vil publisere en noe forkortet versjon av artikkelen. I Australia skal året med fotballpresident Klaveness gis ut som bok, opplyser Josimar.

Powered by Labrador CMS