IFJ melder at den pakistanske journalisten Ghulam Asghar Khand ble skutt og drept i nærheten av Khairpur tidligere denne uken. Bildet er tatt like utenfor Khairpur i mai.

Drap på journalister: 

Journalist drept i Pakistan

Ghulam Asghar Khand fikk minst ni skuddskader under angrepet og døde før han fikk medisinsk behandling.

Publisert

Mandag 7. august ble den pakistanske journalisten Ghulam Asghar Khand skutt og drept av ukjente gjerningsmenn da han var på vei hjem fra en presseklubb. 

Det melder det internasjonale journalistforbundet IFJ på sine nettsider

Khand, som var tilknyttet avisen Sindhi Daily Sobh, ble angrepet og drept nær byen Khairpur i Sind-provinsen sørøst i landet. Ifølge IFJ henvendte ukjente menn på motorsykkel seg til journalisten før de skjøt mot ham. 

Khand fikk minst ni skuddskader under angrepet. Han ble fraktet til sykehus, men døde før han fikk medisinsk behandling. 

Ifølge IFJ rapporterte journalisten om ulovlige aktiviteter i området før han døde. 

– Vi krever at provinsregjeringen og politiet i Sind arresterer drapsmennene og gir erstatning til familien til den drepte journalisten umiddelbart, sier president for det pakistanske journalistforbundet PFUJ, GM Jamali, og generalsekretær Rana Muhammad Azeem i en uttalelse. 

Ifølge Reportere uten grenser er Pakistan å regne som et av verdens dødeligste land for journalister. Antallet angrep mot journalister i Pakistan økte kraftig det siste året. 

Powered by Labrador CMS