Metoo i mediebransjen

Journalist og metoo-varsler: – Tror mange ikke sier ifra

Det er fem år siden Ragnhild Ås Harbo stod fram med sin historie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Å varsle har en kjempeverdi, men å varsle er også en risiko.

Ragnhild Ås Harbo er åpen om at hun føler seg alene som varsler i mediebransjen, men forstår godt at det er vanskelig for andre å varsle.

Det er fem år siden hun høsten 2017 sto fram med sin historie om en hendelse på hennes første reportasjereise. Harbo jobbet da i Aftenposten, mens mannen hun varslet mot jobber i et annet mediehus.

– Det er ikke det at jeg klandrer andre for ikke å ha stått fram, det forstår jeg veldig godt. Det hadde vært fint om det var andre også, at jeg ikke står her alene, sier Harbo i videointervjuet.

Dette er første episode i Journalistens videoserie om metoo i mediebransjen.

Denne høsten er det fem år siden metoo tok verden med storm. I november samme år postet Aleksander Schau 24 twittermeldinger om seksuell trakassering, vold og overgrep i den norske kultur- og medieverdenen. Det ble startskuddet for måneder med selvransakelse og lovnad om bedring i en bransje som ikke har til vane å sette søkelyset på seg selv.

Men hvilke konsekvenser hadde dette oppgjøret for mediebransjen? Hvordan var det å stå i mediedekningen som varsler, og hvordan var det å jobbe redaksjonelt med de krevende sakene? Hva skjedde egentlig med metoo i Sverige og Danmarks mediebransjer, og hvordan er ståa nå, fem år senere?

Vi har gjort et dypdykk i månedene og årene som fulgte hashtaggen #metoo.


Powered by Labrador CMS