Metoo i mediebransjen

Journalist og metoo-varsler: – Tror mange ikke sier ifra

Det er fem år siden Ragnhild Ås Harbo stod fram med sin historie.

Publisert Sist oppdatert

– Å varsle har en kjempeverdi, men å varsle er også en risiko.

Ragnhild Ås Harbo er åpen om at hun føler seg alene som varsler i mediebransjen, men forstår godt at det er vanskelig for andre å varsle.

Det er fem år siden hun høsten 2017 sto fram med sin historie om en hendelse på hennes første reportasjereise. Harbo jobbet da i Aftenposten, mens mannen hun varslet mot jobber i et annet mediehus.

– Det er ikke det at jeg klandrer andre for ikke å ha stått fram, det forstår jeg veldig godt. Det hadde vært fint om det var andre også, at jeg ikke står her alene, sier Harbo i videointervjuet.

Dette er første episode i Journalistens videoserie om metoo i mediebransjen.

Denne høsten er det fem år siden metoo tok verden med storm. I november samme år postet Aleksander Schau 24 twittermeldinger om seksuell trakassering, vold og overgrep i den norske kultur- og medieverdenen. Det ble startskuddet for måneder med selvransakelse og lovnad om bedring i en bransje som ikke har til vane å sette søkelyset på seg selv.

Men hvilke konsekvenser hadde dette oppgjøret for mediebransjen? Hvordan var det å stå i mediedekningen som varsler, og hvordan var det å jobbe redaksjonelt med de krevende sakene? Hva skjedde egentlig med metoo i Sverige og Danmarks mediebransjer, og hvordan er ståa nå, fem år senere?

Vi har gjort et dypdykk i månedene og årene som fulgte hashtaggen #metoo.


Powered by Labrador CMS