Produsent Christian Lyder Marstrander og programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum med Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen.

Journalisten inngår samarbeid med Tut & Mediekjør-podkasten

– Dette var egentlig på tide.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen blir ansvarlig redaktør også for mediepodkasten Tut & Mediekjør, når fagbladet og podkasten nå inngår samarbeid.

– For Journalistens del får vi blant annet tilgang til innhold som vi kan bruke og publisere på egne flater. I tillegg får vi en ny plattform – Tut & Mediekjør-podkasten – hvor vi kan bidra med innhold. Det tror jeg blir veldig spennende, sier Aarli-Grøndalen.

Kampanje var først ute med nyheten om samarbeidet.

Tut & Mediekjør blir redaktørstyrt

Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen har drevet mediekritikk i podkasten Tut & Mediekjør i tre år.

Med redaktøransvaret innlemmes Tut & Mediekjør i pressens organer, og den mediekritiske duoen må selv følge Vær varsom-plakaten og kan klages inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Podkasten skal fortsatt produseres av Lyder Produksjoner.

– Dette var egentlig på tide. Vi mener selv vi har fulgt Vær varsom-plakaten i disse årene. Noe annet ville vært rart når kjernen i podkasten er å forklare hvordan journalistikken blir til i et presseetisk perspektiv. Men nå blir det på ekte, sier Eva Sannum i en melding om samarbeidet.

Makker Bergestuen sier det var mest naturlig at Journalisten ble en slik samarbeidspartner, når de først skulle bli en redaktørstyrt podkast.

– Vi har allerede utvekslet stoff og vi driver med litt av det samme, selv om vi har ulikt ståsted. Vi retter søkelyset på aktuelle saker med utgangspunkt i det journalistiske håndverket og pressens etiske rammer. Vi snakker om arbeidet bak journalistikken. Derfor er ambisjonen på sikt å samarbeide også litt mer om selve innholdet, sier Bergestuen i meldingen.

Forberedt på reaksjoner

Journalisten-redaktøren sier han er forberedt på kritikk, men etter å ha fulgt Tut & Mediekjør tett i tre år, er han ikke bekymret for den etiske standarden i podkasten.

– Jeg har selv skrevet om paradokset at den eneste faste mediekritikken i dette landet, formidles av folk fra kommunikasjonsbransjen. Men samtidig har de over tid vist at de leverer et godt redaksjonelt produkt som både pressen selv og vanlige lyttere tar på alvor.

Full åpenhet om alle bindinger er en forutsetning for samarbeidet, påpeker han.

– Det er ingen hemmelighet at Eva og Svein Tore jobber som rådgivere innen kommunikasjon og strategi. Samtidig er de 100 prosent åpne om sine kundeforhold, og har vært forbilledlige i sin håndtering av aktuelle habilitetsutfordringer. Sånn må det fortsatt være, sier Aarli-Grøndalen.

Tut & Mediekjør skal fortsatt produseres av Lyder Produksjoner og publiseres på åpne podkastplattformer. Samarbeidet mellom Tut & Mediekjør og Journalisten innebærer ingen økonomiske forpliktelser for partene.

Powered by Labrador CMS