Mediefolk:

Hun er ikke et ukjent navn for faste Journalisten-lesere etter å ha vært tilknyttet redaksjonen siden 2017, men fra nyåret blir Marte Vike Arnesen fast ansatt i redaksjonen.

Marte Vike Arnesen er ny journalist i Journalisten

Vil holde et øye på frilanseres arbeidsforhold og kjønnsbalansen i mediebransjen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben i Journalisten. Etter å ha vært frilanser i mediebransjen i snart 20 år, er det fint å lande her - i en redaksjon jeg også har vært tilknyttet siden 2017, sier Marte Vike Arnesen.

I dag ble det offentlig at Vike Arnesen blir en del av den faste Journalisten-redaksjonen på nyåret. Hun er den første av to nyansettelser som skal landes før jul.

Journalistens nye journalist har bakgrunn som fotojournalist, journalist og filmskaper, og har vært innom en rekke redaksjoner i løpet av sin journalistkarriere.

Som frilanser, «fastlanser» og vikar har hun levert saker til blant annet VG, Bergensavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Dagens Næringsliv, Klassekampen og Aftenposten Junior. Og ikke mist Journalisten, hvor hun har vært vikar i flere omganger – og det siste året også fast spaltist.

– Som fotojournalist vil jeg jobbe for å fremme det visuelle. Samtidig kommer jeg til å fortsette å holde et øye med frilanseres arbeidsforhold og kjønnsbalansen i mediebransjen. Der er det fortsatt mye å ta tak i.

Vike Arnesen startet karrieren i Studentavisen Studvest i Bergen, først som fotograf, så fotoredaktør, etter å ha studert editorial photography i Kent i England. Hun har i tillegg en bachelor i sosialantropologi fra Universitetet i Bergen, hvor hun også tok fag i sosiologi, kriminologi, biogeografi og meteorologi.

Ved siden av journalistikken har Vike Arnesen også en karriere som musiker og komponist, og har spilt på de fleste store scenene i Oslo og omegn med bandet JoVix. Det siste året har hun turnert med artisten Marte Wulff.

– Marte har et stort kilde- og kontaktnettverk i mediebransjen. Det kommer vi til å dra nytte av. Med henne beholder vi fotokompetansen i redaksjonen, og får i tillegg videokompetanse. Jeg tror dette skal bli veldig bra, sier Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen.

Vike Arnesen starter i Journalisten på nyåret.

Powered by Labrador CMS