Mener TV 2 brukte mediemakta

Canal Digital er langt fra imponert over kanalens dekning av Kabeltvistnemnda.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at TV 2 ikke nådde fram med sine krav til kabelselskapene i Kabeltvistnemda. Da tv-selskapet fortalte om nyheten på TV 2 Nyhetskanalen og i 18.30-nyhetene på hovedkanalen, fikk Canal Digital seg en overraskelse.

Ikke fikk de muligheten til samtidig imøtegåelse, og ifølge Canal Digitals informasjonsdirektør Jørgen Thaule var spørsmålene som ble stilet til TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy uten kritisk vinkling.

– Vi mener dette minner om mediemakt i land vi ikke liker å sammenligne oss med, sier Thaule.

Intervjuer seg selv

Thaule viser til at Indrøy trekker inn flere aspekter i sine svar enn avgjørelsen fra nemnda. Han viser til at kabel-TV-bransjen i innslaget får så hatten passer for måten de drives på, men ikke selv får kommentere.

– TV 2 intervjuer seg selv, uten at motparten eller andre involverte kommer til orde. Det er brudd på elementære journastiske prinsipper. Og for oss en helt uvirkelig situasjon iscenesatt av det som skal være en uavhengig og kritisk nyhetsredaksjon, sier Thaule.

Telenor-eide Canal Digital utformer nå en klage på dette til PFU, som vurderes sendt inn til utvalget.

– Skal de klage det inn så kommuniserer jeg med Canal Digital gjennom PFU, punktum, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til Journalisten.

Powered by Labrador CMS