Det var bildet av den skadde og gravide Iryna Kalinina som blir båret ut av fødeavdelingen under et russisk flyangrep i den ukrainske byen Mariupol som stakk av med den prestisjetunge prisen.

World Press Photo

Kåret til verdens beste pressefoto

World Press Photo har annonsert årets vinnere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var bildet av den skadde og gravide Iryna Kalinina som blir båret ut av fødeavdelingen under et russisk flyangrep i den ukrainske byen Mariupol, som stakk av med den prestisjetunge prisen.

Bildet er tatt av Associated Press-fotograf Jevgenij Maloletka. Han var en av få fotografer som var igjen i Mariupol i mars 2022.

– Vi kom til Mariupol bare en time før invasjonen. I 20 dager bodde vi hos ambulansepersonell i kjelleren på sykehuset, og i krisesentre med vanlige borgere, og prøvde å vise frykten ukrainere levde med, sier han.

Juryen var samstemte i valget av vinnerbildet i år.

– Det at både kvinnen og barnet døde oppsummerer mye av krigen så vel som Russlands mulige hensikter. Det er som om de prøver å drepe fremtiden til Ukraina, skriver de i sin begrunnelse.

World Press Photo er en av verdens mest prestisjefylte konkurranser for fotojournalistikk.

Politiken-fotograf Mads Nissen vant prisen «World press photo story of the year» med bilder fra Afghanistan.

The Price of Peace in Afghanistan heter prosjektet til den danske fotografen Mads Nissen som vant «World press photo story of the year»
Powered by Labrador CMS