Kjetil Hanssen har lang erfaring med å dekke USA for Aftenposten. Her foran Det hvite hus.

MEDIEFOLK:

Kjetil Hanssen blir ny USA-korrespondent for Aftenposten

Overtar ansvaret til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist i Aftenpostens utenriksredaksjon, Kjetil Hanssen (55), blir mediehusets nye USA-korrespondent. Det melder Aftenposten selv i Facebook-gruppen Aftenpodden USA.

Hanssen overtar etter Øystein Kløvstad Langberg, som har vært Aftenpostens USA-korrespondent siden 2019.

Langberg har i sin korrespondentperiode hatt kollega Hanssens om støttespiller i de mest hektiske periodene – blant annet valgene.

«Breaking news»

I Facebook-posten skriver Aftenposten-kommentator Christina Pletten, som tidligere var avisens korrespondent i USA:

«BREAKING NEWS! AKKURAT NÅ!

Som en del av dere vet skal Øystein Kløvstad Langberg reise hjem denne våren. Nå er hans etterfølger utpekt. Det blir vår gode kollega Kjetil Hanssen.»

Valget av Hanssen som ny korrespondent blir bekreftet i en pressemelding litt senere:

– Kjetil Hanssen har utmerket seg med en dyp forståelse og kunnskaper om USA. Han analyserer og forklarer på en måte som gir våre allerede kunnskapsrike lesere mer innsikt i USA, sier Tone Tveøy Strøm-Gundersen, nyhetsredaktør i Aftenposten, i pressemeldingen.

Lang erfaring

Hanssen er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Oslo-området siden 1980-tallet. Han har tidligere jobbet i Vårt Land. Siden 2000 har han hatt en rekke stillinger i Aftenpostens redaksjon. Blant annet var han utgavesjef for avisen før han for omtrent et tiår siden begynte i utenriksredaksjonen.

– Jeg gleder meg til å få formidle til våre lesere om alt det interessante som skjer i USA, sier Hanssen i pressemeldingen.

Han mener alt tyder på at de livlige seks år vi har bak oss i amerikansk politikk, vil fortsette minst i to år til.

– Amerikansk politikk er en gullgruve for dem som liker gode historier. Samtidig skjer det mye annet interessant i amerikansk samfunnsliv. Det skal nok også bli tid til å fortelle litt om det.

Hanssen har studert ved Universitetet i Oslo og var i 2018 elev ved Forsvarets høgskoles sjefskurs. Han begynner i stillingen til sommeren.

Powered by Labrador CMS