Mina Knudsen har startet KK- og Aller Social Club-podkasten «Jenter som kommer».

«Jenter som kommer»

KK-journalisten deler detaljer fra eget sexliv i ny podkast:
– Tenker sjelden før jeg snakker

Helt klart både plass og behov for denne podkasten, sier KKs Mina Knudsen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke hadde Aller Social Club og KK premiere på podkasten «Jenter som kommer». Journalist Mina Knudsen har fått med seg sexolog Kjersti Antonsen for å snakke om sex, samliv, dating og forhold.

– KK har skrevet om sex og samliv i en årrekke. Det er et stoffområde vi er gode på, og som vi ser har stor interesse blant kvinnene som leser KK, sier Knudsen, som har jobbet i kvinnemagasinet de siste seks årene.

Det finnes allerede en rekke podkaster som tar for seg lignende temaer, men for Knudsen ble det viktig å lage en som ikke ligger bak betalingsmur, og som ikke er drevet av og med kjendiser.

KK-redaksjonen brukte lang tid på å finne et passende navn, og da forslaget «Jenter som kommer» omsider lå på bordet, var det ikke noen tvil.

– Folk har så gode assosiasjoner til Di Derre-låta at det føltes helt riktig å navngi podkasten etter den.

Åpen og ærlig

Foreløpig er det publisert tre episoder av den ferske podkasten. Første episode tar for seg kvinnelige orgasmer, mens den andre handler om utroskap. Den tredje, og så langt siste, bærer navnet «Talk dirty to me...eller». I disse episodene inntar Knudsen en personlig rolle, og deler blant annet opplevde historier fra eget singelliv.

– Det er klassisk meg – at jeg ikke tenker før jeg snakker. Jeg er en veldig åpen og ærlig person, men tror også det er nettopp det lytterne vil ha. Refleksjoner rundt min egen rolle i podkasten har heller skjedd brått nå i etterkant. Men den rollen tar jeg, og jeg skal fortsette å dele fra egne erfaringer.

Under innspilling har ikke Knudsen tenkt så mye over at alle kan høre de personlige historiene hennes. Hun er vant til å være åpen om sex og dating med både venner og kollegaer, og diskuterer gjerne både utfordringer og gleder rundt lunsjbordet.

Samtidig er hun bevisst på at det er akkurat dette lytterne vil ta del i. Håpet er at mange vil kunne kjenne seg igjen i Knudsens historier.

– Som jeg pleier å si til vennene mine: «Sorry, men dere blir dratt inn enten dere vil det eller ikke», ler hun.

Lite barnevennlig

Til tross for at Knudsen sjelden begrenser seg når hun snakker om sex med bekjente, snakket hun ikke noe særlig om podkastprosjektet med familien.

Når hun delte den første episoden i egne kanaler på premieredatoen, ble kommentarfeltet fort fylt av hjerter og heiarop. Bare én av kommentarene skilte seg ut, nemlig en sjokk-emoji, og den kom fra Knudsens far.

– Han ringte meg på kvelden for å gratulere med ny podkast. Han spurte om jeg kunne vise ham hvor han kunne lytte til den, men da svarte jeg at jeg heller kan gi ham beskjed når det kommer en mer barnevennlig episode.

Ikke bare kvinnelige lyttere

Målet med «Jenter som kommer»-podkasten er at lytterne både skal reflektere, lære og le. Programlederen håper at hun klarer å ta opp temaer som har nytteverdi for publikum.

Og noe har de gjort riktig, for tilbakemeldingene så langt beskriver Knudsen som overveldende.

– Vi hadde et satt mål om antall lyttere denne første uken, og det grusa vi på dag to. Jeg har fått tilbakemeldinger fra masse folk, venner, kollegaer og helt fremmede som synes podkasten er morsom og nyttig.

Til tross for at KK-publikumet i hovedsak er kvinner, forteller Knudsen at det også har kommet en hel del mannlige lyttere til, som åpenbart er nysgjerrige på temaene i podkasten.

– Det er helt klart både plass og behov for denne podkasten, avslutter hun.

  • Til opplysning: Mina Knudsen sitter som varamedlem i styret til Journalisten.
Powered by Labrador CMS