– Vi er veldig stolte av klimakommune-prosjektet, og hva vi har fått til på tvers i NRK her, sier Maria Elsness, prosjektleder for digitale historiefortelling.
– Vi er veldig stolte av klimakommune-prosjektet, og hva vi har fått til på tvers i NRK her, sier Maria Elsness, prosjektleder for digitale historiefortelling.

NRKs klima-journalistikk hedret i internasjonal design-konkurranse

– Dette er kjempestas.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Blant 1700 innsendte bidrag, vant NRK sin klasse i Digital News Design-konkurransen. Bak kåringen står The Society for News Design (SND), og den regnes som en de største konkurransene for visuell journalistikk i verden.

NRK vant med sitt «klimakommune»-prosjekt: Hvordan blir klimaet i din kommune?

– Dette er kjempestas. Vi er veldig stolte av klimakommune-prosjektet, og hva vi har fått til på tvers i NRK her. Dette er et eksempel på hvor god digital historiefortelling vi kan klare å lage når journalister, designere og utviklere samarbeider tett, sier Maria Elsness, prosjektleder for digitale historiefortelling i NRK.

Juryen skriver:

«Å sammenstille forskjellige datasett over det mest skremmende og komplekse temaet i vår tid og presentere det på en relatert, personlig og ikke-overveldende måte, er en stor prestasjon.»

Et jurymedlem legger til: – Jeg vil han en slik for min by!

– Det var mange i NRK som bidro til dette prosjektet. Vi samarbeidet blant annet med distriktskontorene, så de kunne hjelpe oss med lokalkunnskap. Og det ble også laget mange lokale oppfølgere av distriktskontorene etter publisering av hovedsaken. Vi samarbeidet også med Landslaget for lokalaviser (LLA). De fikk tilgang til NRK-nettsaken to uker før publisering, slik at de hadde god tid til å lage egne lokale saker basert på funnene våre, forteller Elsness.

Powered by Labrador CMS