Ståle Winterkjær er NJ-klubbleder i Mastiff.

Klubbleder: – Mange som er veldig lei seg

Håper å unngå oppsigelser etter «TV 2 hjelper deg»-omlegging.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

At TV 2 gjør lengelevende «TV 2 hjelper deg» til et nettkonsept på TV2.no innebærer store konsekvenser for redaksjonen, bekrefter også klubbleder for de organiserte i Norsk Journalistlag (NJ) i produksjonselsskapet Mastiff.

Ståle Winterkjær forteller til Journalisten at orienteringen fra TV 2, som nådde de ansatte én dag før pressemeldingen gikk ut tirsdag, har skapt trist stemning.

– Det er det ingen tvil om. Det er mange som er veldig lei seg, og er usikre på sin fremtid. Ikke unaturlig, sier Winterkjær.

Nå jobber NJ-klubben sammen med Mastiff-ledelsen for å finne ut hvordan veien videre ser ut, i en prosess som hittil har kommet kort.

Rundt 25 Mastiff-ansatte har jobbet med programmet, og Winterkjær sier det blir en betydelig mindre redaksjon som i fremtiden skal levere forbrukerstoff kun til nett.

– Men jeg har tro på at vi sammen med ledelsen skal klare å finne løsninger på utfordringene dette skaper med bemanning. Vi er i gang med en dialog jeg opplever som veldig konstruktiv.

– Frykter du oppsigelser?

– Ja, vi frykter for oppsigelser, men vi tror vi kommer til løsninger. Jeg kan ikke tenke meg at vi ikke klarer å finne en løsning begge parter kan leve med. Det er iallfall mitt håp, sier klubblederen.

Winterkjær er selv del av «TV 2 hjelper deg»-redaksjonen, og har jobbet der som journalist i snart fire år.

Han opplyser at redaksjonen har en del midlertidig ansatte, og at han tror omleggingen særlig vil ramme disse.

– Det er en god del midlertidig ansatte som jeg tror blir rammet, uten at jeg vil gå inn på antall nå, sier Winterkjær.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS