«Vi har imidlertid fått inn et økende antall klager på innhold i våre kommentarfelt, knyttet til samisk debattinnhold», skriver politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Nordlys har inntil videre stengt sine kommentarfelt for samisk debatt

Det skriver politisk redaktør Skjalg Fjellheim.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et debattinnlegg på Nordnorsk debatt, Nordlys digitale debattsatsing, skriver avisens politiske redaktør i dag at man inntil videre stenger kommentarfeltet for samisk debatt.

«Det samiske er en viktig del av det nordnorske fellesskapet, og på vårt debattforum Nordnorsk debatt er det naturlig at Nordlys speiler dette. Vi ønsker at dette skal være en plattform som gir rom for å diskutere det samiske på et bredt grunnlag. Tema varierer fra identitet og kultur, til næringspolitikk og rettighetsspørsmål», skriver Fjellheim.

Politisk redaktør Skjalg Fjellheim. Foto: Nordlys

Og forsetter:

«Det er med glede vi registrerer at det er stor interesse for saker med samiske problemstillinger. Vi setter stor pris på engasjement fra våre mange lesere over hele landet.»

Men så kommer det:

«Vi har imidlertid fått inn et økende antall klager på innhold i våre kommentarfelt, knyttet til samisk debattinnhold. Mange reagerer på den retningen kommentarfeltene har tatt, og at de domineres av personer med det vi må kunne kalle tydelige antisamiske holdninger og synspunkter.»

Fjellheim skriver videre:

«Vi har over tid sett at meninger i økende grad blir møtt med personangrep, i stedet for saklige argumenter og konstruktiv debattskikk. Vi ser også at det gjentas påstander som virker støtende og trakasserende for både enkeltpersoner og samer som folkegruppe.»

Fjellheim påpeker at dette er en vanskelig avveiing for et redaktørstyrt medium.

«I en periode har vi, inntil videre, valgt å stenge våre kommentarfelt knyttet til innhold om det samiske. Vi håper det kan føre til at tonen i kommentarfeltene knyttet til disse temaene bedrer seg.»

Hvis det ikke skjer, kan det være aktuelt for Nordlys å stenge kommentarfeltene knyttet til samisk samfunnsdebatt permanent.

Les hele saken hos Nordlys.

Powered by Labrador CMS