Minnemarkering på Rådhusplassen etter terrorangrepet i Oslo natt til lørdag. På grunn av en uavklart trusselsituasjon gikk politiet tidligere på dagen ut med en anbefaling om at Pride-arrangement i Oslo avlyses.

Politiet og PST innrømmer uklar Pride-kommunikasjon

Både PST og Oslo-politiet innrømmer at de ikke var tydelige nok i kommunikasjonen utad rundt avlysningen av Pride-arrangementet i Oslo mandag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Vi forstår at mange føler på frustrasjon, skuffelse og misnøye etter at politiet anbefalte å avlyse markeringen, skriver politiet i Oslo på Facebook.

Søndag ble det kjent at Oslo kommune og Oslo Pride skulle arrangere en markering på Rådhusplassen mandag. Bare timer før markeringen gikk politiet ut og anbefalte at markeringen ble avlyst – da de ikke kunne garantere for sikkerheten.

– Vi har fortsatt en uavklart situasjon. Det betyr at situasjonen kan endre seg fra minutt til minutt, time til time, og det har den gjort. Derfor har politiets anbefalinger også endret seg de siste dagene, noe vi forstår at kan oppfattes som uklar kommunikasjon, skriver politiet videre.

– Vi som politi har et ansvar for å sikre trygghet. Derfor må vi komme med de anbefalingene vi mener er riktig.

Også PST mener kommunikasjonen utad kunne vært tydeligere. Da politiet oppga at de ikke kunne garantere for sikkerheten, uttalte PST at deres bekymring skyldtes manglende kontroll på personer som potensielt kunne utgjøre en trussel.

– Vi må lære oss til at når vi står i en sånn situasjon, så må kommunikasjonsdelen være bedre – at vi har lik forståelse av trusselbildet og av vurderingene vi gjør, sier konstituert PST-sjef Roger Berg til TV 2.

Politiet skriver på Facebook at det er på bakgrunn av informasjon fra PST, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister, at Pride-arrangement i Oslo og andre steder i landet utsettes inntil videre.

– Denne hypotesen har styrket seg siden lørdag, ifølge politiet.

Powered by Labrador CMS