Trafikkutviklingen for VGs koronaspesial fra lansering tidlig i mars og fram til i dag.

VGs koronaspesial har passert 250 millioner sidevisninger

Passerte milemæl søndag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

8. november nådde VGs koronaspesial 250 millioner sidevisninger, noe som gir et daglig snitt på eksakt én million, skriver VG i en pressemelding.

– Arbeidet som ligger bak er enormt imponerende, og trafikken er nærmest uvirkelig. Det er spesielt gledelig at vi lykkes med innhold av samfunnsmessig stor betydning, som binder sammen VGs ambisjon om å være ledende på digital fortellerteknikk og målet om å være folkets primærdestinasjon for nyheter, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne ifølge pressemelding.

Her er noen av de aller mest sentrale VG-medarbeiderne som jobber med koronaspesialen. Øverst fra venstre: Øyvind Engan, Jari Bakken. I midten fra venstre.: Yasmin Sfrintzeris, Oda Leraan Skjerne. Nederst fra venstre: Sondre Nilsen, Jarle Brenna

I starten stod VG-teamet selv for registreringen av smittetilfeller i hver enkelt kommune. Etter hvert ble data hentet fra blant annet Folkehelseinstituttet.

Spesialen er gradvis blitt oppgradert med trendberegninger, reiserådsside og vaksineoversikt. Arbeidet har gått fra innsamling av data til produksjon av egne registreringsverktøy, matematiske modeller, presentasjon og brukeropplevelse, forteller VG.

– Å få bruke månedsvis på å utvikle en statistikkside er jo nerdenes hevn. Det mest utrolige er kanskje at den slo sånn an. Jeg har aldri før opplevd å kunne engasjere lesere sånn med en ny graf, sier VG-journalist Oda Leraan Skjetne, som sammen med redaksjonell utvikler Sondre Nilsen var sentral helt i oppstarten.

– Den vedvarende interessen har vært intens og kravet til nøyaktighet har vært viktig. For at et så «uvanlig» produkt skal bli godt, kreves det også spesielt mye arbeid. Fra å være 2-3 personer, har nå rundt 30 personer fra avdelingene bidratt, forteller Nilsen.

Powered by Labrador CMS