Lars Helle er klar for nye oppgaver. Nå blir han også leder for Skup-juryen.

Skup-prisen 2023

Lars Helle overtar som juryleder for Skup-prisen

Dagbladets stabsredaktør erstatter Bernt Olufsen som juryleder. Han får med seg to nye jurymedlemmer

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bernt Olufsen varslet i vår at han ville gi seg etter mange år som leder av Skup-juryen. Skup-styret skriver i en pressemelding at en rekke kandidater har vært vurdert før styret denne helgen landet på Dagbladet-redaktør Lars Helle.

– Lars Helle er en svært erfaren og høyt respektert pressemann. Han er også en ekte Skup-venn. Vi er derfor svært glade for at han ønsker å ta på seg det viktige vervet som juryleder, sier styreleder Nina Selbo Torset i pressemeldingen.

Helle vendte tilbake til Dagbladet høsten 2021 i ny rolle som stabsredaktør etter å ha vært ansvarlig redaktør i Stavanger Aftenblad siden 2012.

Den nye jurylederen sier han ser frem til å gå i gang med arbeidet.

– Jeg setter stor pris på tilliten fra Skup-styret og er klar for å gå inn i vurderingen av det beste av norsk journalistikk med liv og lyst. Det er mye arbeid, og jeg er også forberedt på litt kjeft, men dette er først og fremst et privilegium. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Helle.

Han får med seg to nye jurymedlemmer. Vibeke Haug (NRK) og Geir Terje Ruud (tidligere NTB) går begge ut av Skup-juryen. De erstattes av Frank Gander (Stiftelsen Tinius) og Tove Lie (Khrono).

– Vi vil takke Vibeke Haug og Geir Terje Ruud for den store innsatsen de har lagt ned for stiftelsen. Vi vil samtidig ønske Frank Gander og Tove Lie velkommen til Skup-familien. Skup-styret er takknemlig for at to kapasiteter som Gander og Lie er villige til å ta på seg dette viktige og arbeidskrevende vervet, sier Torset.

Den nye Skup-juryen:

  • Lars Helle (Dagbladet)
  • Sun Heidi Sæbø (Morgenbladet)
  • Niklas Lysvåg (TV 2)
  • Kristine Holmelid (SUJO)
  • Janne Birgitte Prestvold (Fædrelandsvennen)
  • Frank Gander (Stiftelsen Tinius)
  • Tove Lie (Khrono)

Skup-prisen vil ble delt ut lørdag 22. april 2023.

Powered by Labrador CMS