Sergej Mitrokhin var en av flere opposisjonspolitikere som lørdag stilte opp i Moskva for å vise sin støtte til uavhengige medier. Her blir han tilsnakket av en politimann.

Russisk opposisjon lover kamp mot omstridt lov

Nesten 50 journalister og medier er satt på listen over utenlandske agenter.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Flere russiske opposisjonspolitikere samlet seg i Moskva lørdag for å vise sin støtte til uavhengige medier og protestere mot en omstridt lov.

Den omstridte loven innebærer at personer eller organisasjoner som er innblandet i politiske aktiviteter og får økonomisk støtte fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter.

Siden loven ble innført i 2012 har nesten 50 journalister og medier blitt satt på listen over utenlandske agenter. Dette innebærer blant annet at medieselskapene må gi detaljerte rapporter til myndighetene om sine aktiviteter og finanser.

– Putin har satt seg et personlig mål om å knuse alle medier fordi de forstyrrer ham, sier Marina Litvinovitj. Hun er en av få kandidater fra opposisjonen som får lov å stille i valget på ny nasjonalforsamling 17.–19. september.

– Mine venner, vi må kjempe mens vi kan. Mange medier kommer til å bli nødt til å gå under jorden, sa hun i sin appell til de frammøtte i Moskva.

Russiske myndigheter nekter for at de driver politisk forfølgelse av uavhengige medier.

Powered by Labrador CMS