Gunnar Stavrum leder for tiden én avis i Kristiansand og én riksavis i Oslo. Her fra kontoret i Oslo.

KRS tester ut «leksikon-artikler» om kjente sørlendinger: – Ser ut som det fungerer

Gunnar Stavrums barn skriver artiklene.

Publisert

Amedias nettsatsing i Kristiansand, nettavisen KRS, har vært aktiv i snart to måneder, og ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum forteller om en pangstart av de sjeldne.

– Det har gått over all forventning. Målet vårt har vært 3000 abonnenter ved nyttår, men nå har vi allerede rett under 6000, sier en fornøyd Stavrum til Journalisten.

Han mener det er tydelig at det var etterlengtet med en ny avis i mediemarkedet i sørlandshovedstaden.

– Blir et historisk arkiv

Samtidig som KRS har hoppet på nyhetsdekningen av Kristiansand, har de siden oppstarten publisert en rekke såkalte bakgrunnsartikler av mer tidløs art.

Under fanen «Kjente kristiansandere» har avisa hittil publisert 42 fyldige artikler, om alt fra Camilla Collett til sjimpansen Julius.

Stilen er oppramsende og leksikon-aktig, med mellomtitler ofte formulert som spørsmål: «Hvor mange bunader har Mette-Marit?», «hvem bet av fingeren til Julius?» eller «har Rolf Løvland hatt hjerteinfarkt?».

Bevisste tilpasninger for å fange søkemotor-trafikk, vedgår Stavrum.

– Det er ingen grunn til å la konkurrenten få all trafikken fra søk på disse kjente navnene. Samtidig, når man starter avis, så står man uten et historisk arkiv å lene seg på. Disse artiklene blir på en måte vårt historiske arkiv, forteller redaktøren.

Hva gjør Gunnar Stavrums barn?

Grepet er foreløpig mer en test enn en stor satsing, og har ikke blitt evaluert ennå, forteller Stavrum. Han har ikke konkrete tall på trafikken til artiklene, men mener det ser lovende ut.

– Dette var en ny idé vi fikk, som vi har testet ut, og det ser ut som det fungerer bra.

Bylinene viser at brorparten av artiklene er skrevet av Gunnar Stavrums barn, Håkon Stavrum og Aslaug Helene Stavrum.

– Ja, dette var en typisk sommerjobb for studenter. Vi tok de som var tilgjengelige, både noen innenfor familien og noen utenfor, sier far.

Hvor bor Gunnar Stavrum nå?

Stavrum, som også er ansvarlig redaktør for Nettavisen, forteller at han nå deler tiden mellom Oslo og Kristiansand.

– Jeg har en leilighet i Kristiansand, og jobber for tiden kanskje tre dager der og to dager i Oslo hver uke, sier redaktøren.

Han har ikke satt noen sluttdato for når han selv skal trekke seg ut av sørlandssatsingen, og sier selv han håper å kunne ha en fot i døra også videre.

– Jeg tror ikke at jeg kommer til å melde meg ut av KRS hundre prosent, så hvis vi ansetter en sjefredaktør vil jeg stå til rådighet hvis vedkommende ønsker det selv, avslutter Stavrum.

Powered by Labrador CMS