Hallingdølen ved ansvarlig redaktør Bjarne Tormodsgard og tidligere administrerende direktør Kjell Vidar Bergo som her, i tillegg til prisen for årets avis, tar imot hedersprisen fra LLAs nye styreleder Roar Osmundsen og avtroppende styreleder Ståle Melhus. Foto: Laila Borge LLA.

Hallingdølen kåret til årets lokalavis

Tre ganger tidligere har avisen tatt med seg prisen hjem. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hallingdølen er tredagersavis som dekker områdene Hol, Gol, Ål, Hemsedal, Nes og Flå. Avisen etablerte betalingsløsning på nett, noe som har ført redaktør Bjarne Tormodsgard verden rundt for å dele av erfaringer avisen har gjort seg. 

I anledning prisen, som ble delt ut lørdag kveld under Landslaget for Lokalavisers årsmøte i Trondheim, skriver juryen at Hallingdølen er en lokalavis med stor selvtillit. Den har nærhet til leserne sin og høy kvalitet i alle sjangre.

“Avisen er ikke redd for å utfordre makten i lokalmiljøet, og tør å sparke hardt i mange retninger. Avisen fremstår også som et raust forbilde for mange andre i LLA-familien.

Juryen ga også hederlig omtale til Fjuken og Svalbardposten.

I klassen Årets lokalavis bestod av jury Arne Blix, Eivind Andres Lid og Kjersti Løken Stavrum.

Gjenganger

Ifølge egne nettsider er det fjerde gangen Hallingdølen tar denne prisen med seg tilbake fra LLAs landsmøte. Avisen fikk også med seg heders pris. Denne fikk avisen med bakgrunn i sin nettbetalingsmodell Ål inclusive. Med denne modellen mener LLAs jury at Hallingdølen har bidratt til å synliggjøre verdien av lokalt innhold. 

– Dette hadde me ikkje drøymt om ein gong. Men desto meir moro. Det er ei anerkjenning til heile Hallingdølen for det arbeidet som er gjort, både forretningsmessig, presentasjonsmessig og journalistisk, sier redaktør Tormodsgard til eget nettsted.

Les også: - Vi kan ikke gi bort innholdet gratis

                Hallingdølen best i Europa

 

Hallingdølens journalist Line Sandvik fikk hederlig omtale i journalistklassen. Prisen her gikk til Vilde Hjertholm Lunde og Per Egil Larsen i avisen Sunnhordland.

“Dette er eit strålande døme på at lokalpressa grip fa i eit lokalt problem som dei ansvarlege ikkje prioriterer, men der engasjementet som avisa bidrar til å skape, til slu fører til ei løysing. Redaksjonen fortener ros for bruken av levande bilde både frå eigen redaksjon og lesarar, for brei  kjeldebruk, eit glimrande samel mellom plaformer og for å ta born og ungdom på alvor” skriver juryen om prisvinnerne.

Også Anne Jo Lexander fra Askøyæringen fikk hederlig omtale i klassen.

Fotopris til Eidsvoll

Kristian Westgård og Eidsvoll Ullensaker Blad stakk av med prisen årets lokalavisfoto. Juryen skriver at bildet av en kre- og slagrammet 38-åring er intimt og trist, men fotografen har klart å ta bildet på en verdig måte.

“Bildet har en fin balanse og er veldig godt bygget opp. Jo mer juryen ser og snakker om bildet, desto bedre liker vi det.”

- Det er ekstra spesielt å vinne pris for bildet av Damian som halvveis sitter, halvveis ligger i sofaen i stua si. Ikke bare fordi bildet forteller så mye om hovedpersonen i historien, men fordi bildet viser hvorfor denne saken har gått så inn på meg, rent personlig, sier Kristian Westgård til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Ingerid Jordal og Vidar Herre i avisa Hordaland fikk begge hver sin hederlige omtale i klassen.

Markedsprisen gikk til Kvinnheringen for deres avis med bare notiser. Grannar og Steinkjer-Avisa fikk begge hederlig omtale.

– Eg er ufatteleg glad for prisen. Den viser at det er lov å tenkja litt utanfor «boksen». Den litt sprøe ideen skapte engasjement. Nokre likte det, andre ikkje. Uansett er det viktig å gjera noko som ikkje er A4 av og til, sier Kvinnheringens redaktør Thomas Bruvik til eget nettsted.

Powered by Labrador CMS