Disse skal bidra til at det blir avis: Fra venstre Linn Hege Kolbu Sagen, Svein Sjølli, Bjørn-Martin Brandett, Hans-Didrik Bakke, Marianne Østmoen, Herman O. Larsen og Odd Erland Dalen.
Disse skal bidra til at det blir avis: Fra venstre Linn Hege Kolbu Sagen, Svein Sjølli, Bjørn-Martin Brandett, Hans-Didrik Bakke, Marianne Østmoen, Herman O. Larsen og Odd Erland Dalen.

Lanserer ny avis etter at konkurrenten droppet papir 

– Sier folk opp papiravisen for at de ikke vil ha papiravis, eller for at produktet ikke samsvarer med prisen? lurer ansvarlig redaktør.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av november kunne Journalisten fortelle at mediehuset Østlendingen legger ned SolungAvisa etter å ha tapt penger på prosjektet i flere år.

SolungAvisa, som ble startet av Østlendingen i 2008, har base på Flisa og har kommet ut én gang i uka. Nå forsvinner papirutgaven, og merkevaren vil leve videre på nett som en del av Østlendingen.

Kort tid etter at nyheten ble kjent, ble det klart at en ny papiravis vil forsøke å ta plassen til SolungAvisa. iSolør.no relanseres som ordinær lokalavis på nett og papir, og tar dermed opp konkurransen med Østlendingen. 

Superlokal

– For 15 år siden var jeg med på å starte SolungAvisa sammen med Marianne Østmoen, som har jobbet der helt frem til nå. Jeg er skikkelig stolt over at vi sammen nå skal lansere ei ny superlokal lokalavis, for og om solunger. Solør trenger ei lokalavis med skikkelig lokalt fotfeste og med lokale eiere, sier Bjørn-Martin Brandett, som blir redaktør for nysatsingen, i en pressemelding.

Den første papiravisen skal være klar for utkjøring 13. desember. 

iSolør.no eksisterer allerede som nettavis og papirmagasin. Dette vil forsette. I tillegg vil papiravisen utkomme minst 48 ganger i året, og antall saker på nettavisa vil øke drastisk, ifølge Brandett. iSolør.no er en del av SolørRadioen, som igjen eies av Lokalradioene i Innlandet, hvor Brandett er daglig leder. Lokalradioene i Innlandet er også største eier i Radio Metro.

Holde prisene nede

– Trykk, distribusjon og bemanning er kostbart, og formatet endres nå til en abonnementsavis. Men vi har forsøkt å holde prisene nede, forteller redaktøren. 

– Opplaget på papiraviser går ned over hele landet. Men sier folk opp papiravisen for at de ikke vil ha papiravis, eller for at produktet ikke samsvarer med prisen? Vi mener at vår papiravis vil leve i mange år til, både på grunn av pris og innhold. Samtidig bor det mange voksne folk i Solør som gjerne vil ha en god papiravis i hånda, fortsetter han.

Tom Haakenstad, ansvarlig redaktør i Østlendingen, understreker overfor Journalisten, at Østlendingen har flere abonnenter i Solør enn det SolungAvisa hadde, .

Powered by Labrador CMS