SolungAvisa vil fortsette på nett, men da med Solør-stoffet som Østlendingen publiserer, melder ansvarlig redaktør Tom Haakenstad.

Nedbemanning

Setter strek for avisprosjekt – nedbemanner med én stilling

Østlendingen har tapt penger på SolungAvisa i flere år, sier redaktør.

Publisert Sist oppdatert

SolungAvisa skal ikke lenger eksistere som egen utgivelse.

Det var ansvarlig redaktør i SolungAvisa og Østlendingen, Tom Haakenstad, som presenterte nyheten i en kommentar på SolungAvisa sine nettsider onsdag kveld. 

Haakenstad presiserer overfor Journalisten at SolungAvisa vil finnes på nett. Stoffet vil fra nyttår publiseres på automasjon, det vil si at Solung-stoffet som Østlendingen lager samtidig vil publiseres på SolungAvisas nettsider. 

Redaktøren bekrefter samtidig at de har nedbemannet med en stilling, og at det er inngått en sluttavtale.

Færre leser nyheter på papir

Haakenstad peker på færre papirlesere som grunnen til at de nå skrinlegger prosjektet.

– Det er færre som leser nyheter på papir, og veldig mange færre som leser SolungAvisa på papir, sier han. 

SolungAvisa, som ble startet av Østlendingen i 2008, har base på Flisa og har kommet ut én gang i uka. Østlendingen har i flere år tapt penger på produktet, sier redaktøren.

– Vi har gjort et virkelig realt forsøk på å digitalisere SolungAvisa, det er et prosjekt som har pågått i ett år nå, men det har vi ikke fått til. 

Kannibalisme

Haakenstad forteller at markedet er trangt. På Flisa, der SolungAvisa har sitt hovedkontor, holder også Østlendingen og Glåmdalen til. 

– Du kan si at Flisa er en slags kunstig mediemetropol. Du har tre Amedia-aviser, du har en lokalavis som heter ISolør, og du har Solør Radio, så det er ikke sånn at vi tar vekk et demokratisk tilbud, sier han. 

Haakenstad forteller at Østlendingen har flere abonnenter i Solør enn det SolungAvisa har. Samtidig har Østlendingen i flere år tapt penger på SolungAvisa.

– I prinsippet konkurrerer Solungavisa og Østlendingen med hverandre. Vi er eid av det samme selskapet. Det blir litt kannibalisme, for å si det sånn. Vi kan ikke sitte på et produkt vi taper så mye penger på at det kan true primærproduksjonen, sier han. 

Rettelse: I en tidligere versjon sto det at nedbemanningen ble løst med en oppsigelse. Det riktige er at det ble inngått en frivillig sluttavtale.

Powered by Labrador CMS