Lars Petter Sveen blir ny kulturredaktør i Vårt Land.

MEDIEFOLK:

Lars Petter Sveen blir ny kulturredaktør i Vårt Land

«Guds barn»-forfatteren vender tilbake til avisa som redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Avisa Vårt Land ansetter Lars Petter Sveen som ny kulturredaktør, melder de selv i en pressemelding.

Han har tidligere vært ansatt som bokansvarlig i Vårt Lands kulturredaksjon, og er en prisbelønnet forfatter. De siste årene har han livnært seg som bibliotekar og forfatter.

– Vårt Land er i en unik situasjon i Norge. Dette er en avis med tydelig kristen profil, og det er en avis som har kvalitet, ambisjoner og bredde til å nå ut til et større felt av lesere enn det kristne grunnfjellet, sier Sveen i meldingen.

Han tar over etter Thomas Espevik, som slutter i Vårt Land i slutten av november for å bli sjefredaktør i Strandbuen.

Sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore er svært fornøyd med ansettelsen, uttrykker han i pressemeldingen:

– Flere aviser har fjernet stillingen som kulturredaktør, det gjør ikke kulturavisen Vårt Land. Vi er veldig glade for å ha fått tak i akkurat Lars Petter. Han besitter en helt unik kompetanse på sitt fagfelt, og kjenner Vårt Lands prosjekt og publikum inngående. Kulturstoffet står helt sentralt for oss.

Sveen har sanket stipender og priser for flere av sine utgivelser.

Han fikk Tarjei Vesaas' debutantstipend, Aschehougs debutantstipend og Sunnmørsprisen for debutboka «Køyre frå Fræna» fra 2008.

For «Guds barn» fra 2014 fikk han Sultprisen, Per O. Enquist pris 2016, Nynorsk litteraturpris 2014 og Jan Roar Leikvolls minnepris 2015.

Ifølge Aftenpostens anmelder klarte Sveen i romanen å få vår egen tid «til å bli en del av Jesu tid, og mot slutten er man usikker på om det er profeten og døperen Johannes som har gjenoppstått i Sveens penn og serverer romanens avsluttende og nærmest profetiske preken.»

Powered by Labrador CMS