Dagen etter publisering varslet Legatum Publishing at de ville klage Filter Nyheter-saken inn for PFU.

Pressens Faglige Utvalg

Legatum-klage mot Filter får full behandling i PFU

Forlegger reagerer på omtale av ungdomstid.

Publisert

Legatum Publishings varslede PFU-klage mot Filter Nyheter får full behandling. Det bekrefter rådgiver i Pressens Faglige Utvalg (PFU), Mathias Vedeler, overfor Journalisten. 

Det omstridte forlaget Legatum Pubslishing varslet klagen på egne nettsider i midten av mai.  Årsaken til klagen er Filter Nyheter-artikkelen med tittelen «Tidligere nynazist er listetopp for Norgesdemokratene: Her poserer han med britisk høyreekstremist i 2018». I artikkelen omtales listetopp for Norgesdemokratene og forlegger i Legatum Publishing, Tore Rasmussen.

Dagen etter publisering varslet Legatum, ved Rasmussen selv, at de ville klage saken inn for PFU. Rasmussen mener seg stigmatisert, blant annet fordi Filter Nyheter omtalte han som tidligere nynazist, og at det vises til at han i ungdomsårene var medlem av den høyreekstreme, halvreligiøse gruppen Vigrid. 

Filter er klaget inn for brudd på Vær varsom-plakatens (VVP) punkt 2.3 om bakenforliggende forhold, punkt 4.1 om saklighet og omtanke og punkt 4.3 om respekt for menneskers egenart og varsomhet ved bruk av begreper som kan virke stigmatiserende.

Powered by Labrador CMS