Gary Lineker fjernes som programleder for BBC midlertidig.
Gary Lineker fjernes som programleder for BBC midlertidig.

Lineker fjernes midlertidig som BBC-programleder

Den tidligere fotballprofilen Gary Lineker skal ikke lede BBC-programmet «Match of the Day» inntil videre etter at han kritiserte britiske myndigheter.

Publisert Sist oppdatert

62-åringen uttrykte nylig krass kritikk mot grepene som er varslet rundt den britiske asylpolitikken.

Ordvalget til Gary Lineker har vært gjenstand for opphetet debatt. Han sammenlignet språket i lovforslaget med retorikken i Tyskland på 30-tallet.

BBC-ansatte har tidligere blitt advart rundt bruken av sosiale medier og bes følge redaksjonelle retningslinjer på samme måte som når de lager innhold for BBC.

I etterkant varslet BBC-ledelsen en alvorsprat med Lineker, og nå er det klart at han fjernes som programleder midlertidig, opplyser kringkasteren selv på sine nettsider.

Ønsker å inngå avtale

– Linekers nylige aktivitet i sosiale medier er et brudd på våre retningslinjer, heter det i uttalelsen.

De opplyser videre at han vil forbli på sidelinjen til «en avtale om hans bruk av sosiale medier» er inngått.

– Vi har aldri sagt at Gary ikke kan mene noe, eller at han ikke kan ha sitt syn på saker som betyr noe for ham, men han burde holde seg langt unna å ta parti i politiske spørsmål eller kontroverser, skriver BBC videre.

Støtte

Linekers kunnskap er høyt verdsatt i kanalen.

– Når det gjelder å lede fotball- og sportsdekningen vår, er Gary uten sidestykke, skriver kringkasteren.

Lineker har fått mye støtte etter uttalelsene sine denne uken. Torsdag ble han møtt av journalister utenfor hjemmet hans, der han sa at han ikke fryktet å bli suspendert av BBC.

Han har tviholdt på at kan uttrykke sine politiske syn ettersom han ikke jobber for kanalens nyhets- eller aktualitetsavdelinger.

Powered by Labrador CMS