Folkebladet har ei stund vært Norges minste seksdagers papiravis. I mars er det slutt, da går Folkebladet fra seks til tre dager med papiravis. På bildet nyhetsredaktør Maria Holm Simonsen og sjefredaktør Steinulf Henriksen.
Folkebladet har ei stund vært Norges minste seksdagers papiravis. I mars er det slutt, da går Folkebladet fra seks til tre dager med papiravis. På bildet nyhetsredaktør Maria Holm Simonsen og sjefredaktør Steinulf Henriksen.

Papiravis

Liten avis med stort kutt: Folkebladet halverer antall papiravisdager

– Folkebladet har lenge vært den desidert minste seksdagers papiravisa i Norge målt i opplag, sier sjefredaktør Steinulf Henriksen.

Publisert

Fra uke 11 vil Folkebladet komme med papiravis kun på tirsdager, torsdager og fredager. 

Lenge har den Polaris Media-eide lokalavisen vært landets minste avis som kommer ut seks dager i uka på papir, men nå er tiden kommet for å reduserer antall avisdager, varsler mediehuset.

– Det blir flere nyheter, men mindre papir, sier sjefredaktør og administrerende direktør Steinulf Henriksen i en pressemelding.

– Men e-avisen skal bestå alle seks dagene, legger han til.

Blitt dyrere og dårligere

Henriksen trekker fram at prisen på papir, trykk og distribusjon har økt kraftig som viktige årsaker til papirkuttet. En annen årsak er kvaliteten på distribusjonen, som han mener er blitt dårligere med årene.

– Vi kjenner til områder der folk ikke får dagens avis før langt ut på ettermiddagen på utgivelsesdagen, og det holder ikke mål.

I tillegg kommer miljøperspektivet:

– Vi er også en Miljøfyrtårn-bedrift og kan ikke oppfylle alle kravene når vi kjører så mange kilometer hver dag for å distribuere ei papiravis i et stort dekningsområde, sier Henriksen.

Satser digitalt

Planen fremover er å bruke mer ressurser på nett:

– Folkebladet.no er stedet for å oppdatere seg om både stort og smått fra hele Midt-Troms, og nå når vi skal redusere i papirutgivelsene skal vi bli enda bedre på nett. Vi skal være der og fortelle om både de store, dramatiske hendelsene og de små, men likevel viktige nyhetene fra lokalmiljøet, sier nyhetsredaktør Maria Holm Simonsen.

Av Folkebladets abonnenter er i dag rundt 70 prosent heldigitale, opplyser mediehuset. Avisen har et opplag på cirka 6.000, men det trykkes kun i overkant av 2.500 papiraviser.

Powered by Labrador CMS