Leder i NJ Frilans, Oddrun Midtbø er glad for at også LO Media slutter seg til rammeavtalen for frilansere . Arkivfoto: Kristine Lindebø

LO Media slutter seg til rammeavtalen for frilansere: – Det er svært gode nyheter for våre medlemmer

Leder for NJ Frilans er fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er svært gode nyheter for medlemmene våre at LO Media har sluttet seg til rammeavtalen mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftens Landsforening (MBL). Det vil gjøre begge parter mer profesjonelle, hverdagen til frilansere mer forutsigbar og ikke minst sikre at faste ansatte ikke blir skvisa ut av frilansere som aksepterer dårlige vilkår, sier Oddrun Midtbø, leder i NJ Frilans til NJs nettside.

Formelt er det Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF) som har sluttet seg til rammeavtalen mellom NJ og MBL.

Avtalen ble undertegnet i våren 2018. Da hadde forhandlingene pågått i to år.

– Når to så store organisasjoner som MBL og AAF har signert rammeavtalen, regner jeg med at flere vil forstå at dette er veien å gå. Stor takk til NJ-staben og de tillitsvalgte som har fått denne avtalen i boks. Det er enda et steg i rett retning, sier Midtbø.

I avtalen ligger det også at MBL og NJ i i fellesskap skal utarbeide maler for oppdrags- og leveringsavtaler mellom oppdragsgiver og frilanser. Midtbø håper dette skal være på plass før sommeren.

Powered by Labrador CMS