Lokalavisene holder skansen

Opplagsfallet under 1 prosent i 2013.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tabloidavisene faller fortsatt dramatisk i papiropplag og regionanvisene i Schibsted-konsernet gikk også betydelig ned i fjor, med unntak for Fædrelandsvennen. Men lokalavisenes opplag fikk bare en tilbakegang på 0,8 prosent, viser tall fra LLA.

Statistikken fra Landslaget for lokalaviser viser at også de ti største lokalavisene hadde stabilt opplag. Samlet faller disse med 0,7 prosent fra 2012 til 2013. Akers Avis/Groruddalen er den største av LLA-avisene.

(Teksten fortsetter under grafikken)

Stabile lokalaviser | Create Infographics

 

 

Dag og Tid, som er tredje størst i LLA, økte opplaget sitt mest med 450 eksemplarer i fjor. Det gir en vekst på 5 prosent.

Generalsekretær Rune Hetland i LLA kommenterer opplagsutviklingen slik:

– Vi gleder oss over at lokalavisene fremdeles står sterkt på papir, samtidig som de også satser på digitale plattformer. Vi skulle jo gjerne sett at gjennomsnittlig opplag økte, men en tilbakegang på under en prosent er vel nærmest oppsiktsvekkende sammenlignet med mange andre i avisbransjen. Dette viser at lokalavisene byr leserne på god og relevant journalistikk og at folk er opptatt av det som skjer i nærmiljøet sitt.
 

Powered by Labrador CMS