Yngve Johnsen i de nye lokalene til Askøy 24.

Lokalt «Norge rundt» blir ny lokalavis 

Fra neste år skal Askøy24 konkurrere mot Askøyværingen. 

Publisert Sist oppdatert

Yngve Johnsen planlegger å ansette to journalister når han fra neste år starter opp en ny lokalavis på Askøy.  Det bor om lag 28.000 mennesker i Askøy kommune, og fra før av dekker Polaris-avisen Askøyværingen kommunen. 

BA omtalte først nyetableringen.

– Man må kanskje være fra Askøy for å forstå at dette er noe jeg kan få til, og at en mann i begynnelsen av 50-årene kan ta opp kampen med en Polaris-avis, sier Johnsen som tidligere har jobbet i Askøyværingen.

De siste 16 årene har imidlertid Johnsen drevet innholdsbyrået Laiks AS, og hatt videomagasinet Askøy24. Videomagasinet beskriver han som et «Norge Rundt i miniatyr», med positive og interessant saker fra Askøy.

– Det har vært en stor suksess på Askøy, finansiert med content marketing. Men det har ikke vært en avis.

Askøy24 har nærmere 15.000 følgere på Facebook og Johnsen sier han har fått flere spørsmål om hvorfor han ikke har gått all in og satset på en lokalavis.

– For omtrent tre år siden begynte jeg å tenke tanken. Jeg savnet den ekte journalistikken, selv om vi har laget ekte reportasjer. Jeg savnet å stille kritiske spørsmål, et redaksjonsmiljø og å være sammen om en god lokalavis.

Det var nå eller aldri, mener Johnsen, som er overveldet over hvor god responsen har vært etter at han kunngjorde nysatsingen. Nå leter han etter to journalister og enda en ansatt til å håndtere annonser.

– Det blir veldig spennende.

Powered by Labrador CMS