Klubbleder Gunnhild Hokholt Bjerve mener at et lønnsdiktat er et svært dårlig signal å sende i en tid hvor NTB er avhengig av ståpåvilje blant de ansatte.

Brudd i lønnsforhandlingene

Lønnsdiktat i NTB: – Svært dårlig signal å sende, sier klubblederen

Torsdag avslo klubben i NTB det siste tilbudet på 5,26 prosent. 

Publisert Sist oppdatert

– Da vi ikke en gang fikk gjennomslag for et krav som lå godt under antatt prisvekst og på nivå med generell lønnsvekst for i år, var det en klar holdning hos klubbens medlemmer at vi måtte bryte.

Det sier klubbleder Gunnhild Hokholt Bjerve om de lokale lønnsforhandlingene i NTB som endte i brudd torsdag. Redaksjonsklubben avslo det siste tilbudet fra NTB på 5,26 prosent. 

Medier24 omtalte saken først

Bjerve skriver i en e-post til Journalisten at et lønnsdiktat er et svært dårlig signal å sende i en tid hvor NTB er avhengig av ståpåvilje blant de ansatte.

– Folk jobber knallhardt for å levere og utvikle en nyhetstjeneste og andre produkter som skal hjelpe våre venner i andre medier å holde hjulene i gang og bygge opp sine egne satsinger. Forventningene til at vi skal være fleksible, er høye. Da rimer det ikke at vi år for år skal oppleve at lønna vår blir stadig mindre verdt. 

Sjefredaktør Tina Mari Flem i NTB.

Lønnsdiktatet som NTB nå har kommet med, har en ramme på 5,19 prosent. Det vil si at det ikke er siste tilbud på 5,26 prosent som gjelder ved brudd, men 5,19. 

Sjefredaktør Tina Mari Flem skriver i en sms til Medier24 at det er leit at man ikke kom til enighet i årets oppgjør. 

– Vi ønsket virkelig å unngå brudd og strakk oss derfor svært langt i vårt siste tilbud. NTB-laget fortjener et godt oppgjør, skriver Flem til Medier24 og legger til:

– Som de fleste andre bransjer i Norge, opplever NTB nå at kundene må spare kostnader, underleverandørene våre vil ha mer betalt og personalkostnadene øker. Vi har derfor ikke bæreevne til mer.

Powered by Labrador CMS