Dag Idar Tryggestad, leder for Norsk Journalistlag, har i dag møtt klubblederne i VG, Aftenposten, BT og Aftenbladet etter lønnsdiktat i de lokale forhandlingene.
Dag Idar Tryggestad, leder for Norsk Journalistlag, har i dag møtt klubblederne i VG, Aftenposten, BT og Aftenbladet etter lønnsdiktat i de lokale forhandlingene.

Lønnsdiktat i fire Schibsted-aviser  

NJ-lederen i møte med Schibsted-klubbene etter lønnsdiktat: – Registrerer at dette fremstår som merkelig

Klubblederne har reagert på at det siste tilbudet før det ble brudd i forhandlingene, har vært på nesten nøyaktig samme nivå.

Publisert Sist oppdatert

Etter at de lokale lønnsforhandlingene i alle de store Schibsted-avisene endte med brudd og påfølgende lønnsdiktat, har Norsk Journalistlag (NJ) avholdt et møte mellom klubblederne i avisene fredag.

Forhandlingene i Schibsted-eide Aftenposten, VG, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende (BT) endte i lønnsdiktat, som vil si at ledelsen i avisene bestemmer lønnstilleggene. 

Like etter møtet med klubblederne forteller NJ-leder Dag Idar Tryggestad til Journalisten at det er spesielt at så mange store klubber havner i denne situasjonen. 

– Dette var et verdifullt møte for oss. Vi tar med oss den informasjonen vi har fått videre, sier Tryggestad

Samme nivå på tilbudet

I Bergens Tidende var det en enstemmig klubb som avslo ledelsens siste tilbud på 5,25 prosent onsdag.

– Redaksjonen i BT skal spare flere millioner i år. Det gjør vi blant annet ved å kutte vikarer og utsette reansettelser. I tillegg forventer ledelsen at vi skal miste kjøpekraft, for at BT skal øke marginen. Det er urimelig, sa klubbleder Tonje Aursland til Journalisten tidligere denne uken

Klubblederne i VG, Aftenposten og Stavanger Aftenblad har reagert på at det siste tilbudet før det ble brudd i forhandlingene, har vært på nesten nøyaktig samme nivå. 

VG og Aftenposten ble i likhet med BT tilbudt 5,25 prosent, mens Stavanger Aftenblad fikk 5,23. 

– Det er umulig å ikke legge merke til hvor påfallende like de tallene er, sa Aftenbladet-klubbleder Jan Zahl.

– Merkelig 

Schibsted avviser på sin side å ha gitt noen instrukser til forhandlingene.

Bakgrunnen for at NJ inviterte klubblederne til møtet fredag, er ønsket om å bli informert om hva som har skjedd i forhandlingene, forklarer Tryggestad.

– Det er selvstendige klubber som har fremmet ulike krav, og vi vil vite hvorfor alle fire endte der. Vi registrer det de tillitsvalgte sier – at det fremstår som merkelig, sier NJ-lederen. 

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene fra møtet, men legger til at NJ har tariff- og lønnsforhandlinger som et stort tema på agendaen for landsstyremøtet i september. 

Powered by Labrador CMS