Mads Yngve Storvik i Nationen sier at løftene fra Stortinget ikke er verdt papiret det er skrevet på. Foto: Birgit Dannenberg

Nationen vurderer å legge ned lørdagsavisen – med den nye postloven er det avgjort

Hverken avisens sjefredaktør eller opposisjonens mediepolitiske talsmann har troen på at posten fortsetter å distribuere lørdagsaviser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det ligger fortsatt an til at avishusene selv må sørge for at avisene fraktes fra trykkeriene og ut til Postens lokale distribusjonsenheter. For oss vil det bety at vi må legge ned papirutgaven av lørdagsavisen, sier sjefredaktør Mads Yngve Storvik i Nationen til Klassekampen.

Tirsdag vedtar Stortinget den nye postloven. I mediebransjen er det bekymring for at loven vil gå utover distribusjon av lørdagsaviser i grisgrendte strøk. KrFs representant Hans Fredrik Grøvan sa til Klassekampen i forrige uke at lørdagsavisene fortsatt skal ut til alle hustander. Det tror altså Storvik ikke noe på.

Spørsmålet er om Posten skal sørge for distribusjon helt fra trykkeriet og ut til abonnentene. I sine regnestykker har ikke Posten tatt høyde for det. For det vil i enkelte tilfeller bety frakt over fylkesgrenser. 

Nationen har 40 prosent av sine abonnenter utenfor Oslo-området. Å bære kostnaden med å distribuere avisen fra trykkeriet på Lillestrøm og ut til abonnentene vil ifølge Storvik bli for tungt for mediehuset. Her kan du se kart over Nationens dekningsgrad rundt om i landet.

Også mediepolitisk talsmann Arild Grande i Arbeiderpartiet er usikker på holdbarheten i løftene. Han viser til at Posten vil spare rundt 400 millioner kroner på å avvikle postombæring på lørdager. Ved likevel å distribuere aviser, vil mye av vinningen gå opp i spinningen.

Storvik og Nationen har det siste året vurdert om papiravisen skal gå fra dagsavis til ukeavis. Trolig med utgivelse på fredag. Arbeidet er ennå ikke avklart. 

Powered by Labrador CMS