– Altså har bidratt til en mer mangfoldig norsk mediehverdag i fem år, sier Ida Eliassens.

Magasinet Altså er konkurs

– Jeg håper andre medieaktører tar opp tråden, og tar kvinner mer på alvor som lesergruppe, sier magasingründer Ida Eliassen.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en trist dag, sier Ida Eliassen, gründer, sjefredaktør og daglig leder i Altså, i pressemelding. 

Styret i IEC Publishing, selskapet som utgir Alstå, besluttet i går kveld at det ikke lenger er forsvarlig å drive selskapet videre.

Ifølge pressemeldingen har selskapet en gjeld på cirka 800.000 kroner.

To emisjoner

Utgiverselskapet har ved to anledninger gjennomført aksjeutvidelser for å holde driften gående. Til sammen er det kommet inn 6,4 millioner kroner i disse to emisjonene.

– Jeg vil rette en varm takk til alle som har satset på oss, og som har bidratt med aksjekapital slik at vi har kunnet drive fram til nå. Og jeg er så lei meg for at det ikke har vært mulig for oss å komme oss over den kneika som skulle til for å gå i pluss. Vi hadde så mange planer for videre drift, sier Eliassen.

– Et eventyr

På det meste har Alstå hatt 10.000 abonnenter, i dag er det 3400 abonnenter, opplyser Eliassen.

– Det har vært et eventyr å lage dette magasinet. Jeg er så stolt av alt vi har fått til og alle ansatte som har vært med på å lage dette utrolig viktige magasinet.

Hun legger til:

– Altså har bidratt til en mer mangfoldig norsk mediehverdag i fem år. Vi har vist at såkalt kjønnsnøytral journalistikk ikke alltid er nøytral. Våre saker har vist at det går an å lage innhold som særlig henvender seg til kvinner uten å bidra til skjønnhetspress eller kjøpepress. Jeg håper andre medieaktører tar opp tråden, og tar kvinner mer på alvor som lesergruppe. 

Powered by Labrador CMS