Martin Beyer-Olsen fotografert i forbindelse med Berrum & Beyers show i Oslo Spektrum.

NRK-podkast

Martin Beyer-Olsen spør: Hva er vitsen?

Ny NRK-podkast ser nærmere på norsk standup.

Publisert Sist oppdatert

NRK-programleder og komiker Martin Beyer-Olsen er denne uka ute med en ny podkastserie på NRK Radio: «Norsk standup – Hva er vitsen?».

I podkasten ser Beyer-Olsen nærmere på hvordan humorsjangeren standup kom til landet og hvordan miljøet og komikerne har utviklet seg til hva det er i dag. Alt sammen fortalt av menneskene som var med fra start, skriver NRK i en pressemelding.

– Det har vært gøy å jobbe med denne podkasten fordi standup er noe jeg brenner for og vært en del av en stund, forteller Beyer-OLsen.

– Spesielt gøy er det å snakke med komikerne som var med fra starten som ga meg et innblikk i kaoset det var å ikke ha noen etablert scene, og hvilken vei av tilfeldigheter, dusteri og kameratskap som har skapt miljøet i norsk standup. Og sånn er det jo fortsatt i dag.

Prosjektredaktør i NRK, Gitte Calmeyer, legger til:

– Norsk stand up har vært den største utviklingsarenaen for norsk humor de siste tiårene. Dette er et miljø som har skapt store stjerner, men der vi også har vært vitne til dramatiske fall. En kunstform hvor suksessen kan skyte i været like fort som den kan ta slutt. Det kan være nokså brutalt, samtidig som det er uhyre fascinerende.

Powered by Labrador CMS