Ny Tid i Dagsavisen

Den kjempende avisen får leietakere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter kuttene Dagsavisen har vært gjennom det siste året, er de nye lokalene på Sehesteds plass blitt for store. Dermed flytter Ad Fontes (tidligere Mentor Medier) publikasjonene Ny Tid og Le Monde diplomatique fra Vårt Lands nye hus i Grubbegaten, noen hundre meter gjennom Oslo sentrum mot Tullinløkka.

Egen redaksjon

Le Monde diplomatique er allerede et supplement i Dagsavisen en gang i måneden. Det er ikke avklart om dette også vil skje med Ny Tid, men det skal så langt ikke være på noen offisiell dagsorden. Etter det Journalisten kjenner til, er det ønsker om å få til en slik ordning hvor Ny Tid kommer med Dagsavisen.

Konstituert administrerende direktør Harald Solberg i Dagsavisen bekrefter flyttingen, men forklarer at han ikke kan kommentere den ytterligere, da de ansatte skal orienteres på et allmøte senere i dag.

Vedtaket om å flytte de to publikasjonene med de ansatte ble tatt på et styremøte torsdag kveld.

Det utelukkes ikke at Dagsavisens journalister kan bidra med innhold til Ny Tid, hvor bemanningen er blitt sterkt redusert etter at avisen ble kjøpt fra Damm av Ad Fontes. Likevel presiseres det fra kilder Journalisten har vært i kontakt med at det skal være selvstendige publikasjoner med egne redaktører.

Øker

Ny Tid skal gjennom året ha økt sitt opplag med noen hundre eksemplarer, og ligger dermed over 5000 eksemplarer hver uke.

Den tidligere SV-avisen mottar 2,8 millioner kroner i støtte fra Kulturrådet. Le Monde diplomatique ble tidligere vedtatt faset ut av støtteordningen i år, fordi medlemmene av rådet mente det ikke var godt nok å oversette utenlandsk stoff. Dette vedtaket ble klaget inn, og rådet gikk tilbake på å fjerne støtten, dermed mottar avisen 370.000 kroner i støtte i år.

Dagsavisen er største mottaker av pressestøtte i Norge, med 39,5 millioner kroner i produksjonstilskudd fra staten i inneværende år.

Powered by Labrador CMS