Journalist Frida Brembo-Egilsrud ble seksuelt trakassert på jobb for avisa Fremover i Narvik.

Journalist delte sin metoo-historie – takkes av arbeids- og sosialministeren

Ble seksuelt trakassert på jobb.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalist Frida Brembo-Egilsrud stod frem med sin historie om at hun ble seksuelt trakassert mens hun var på jobb for Narvik-avisa Fremover.

Nå takker arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) journalisten for at hun fortalte historien sin, skriver Fremover. Brembo-Egilsrud har igjen delt historien sin, denne gangen i en video fra Arbeids- og sosialdepartementet.

– Tusen takk til Frida og alle dere andre som er med på å varsle om seksuell trakassering. Dere er med på å forandre Norge, sier statsråden i videoen.

Det var da Brembo-Egilsrud skulle dekke utelivet på et av byens utesteder høsten 2017, at hun ble trakassert av en mann hun skulle intervjue.

– Jeg tenkte selv at dette ikke var en sak, dette er noe vi kvinner opplever, noe mange av oss har opplevd. Da jeg møtte på jobb mandags morgen mente lederne mine at dette skulle anmeldes, sier journalisten i videoen.

Ifølge forelegget fra Nordland politidistrikt førte Narvik-mannen hendene opp mellom bena hennes og kløp henne i brystet, skrev Fremover tidligere.

Hun stilte også opp i avisen med sin historie, og fikk mange positive tilbakemeldinger – men også negative. Likevel er hun glad for at hun stod frem.

– I hvert fall når vi ser de problemene og de holdningene som fremdeles finnes i samfunnet vårt i 2019

Mannen måtte betale oppreisning til Brembo-Egilsrud, samt en bot, på til sammen 10.000 kroner.

Se journalist Frida Brembo-Egilsrud fortelle sin historie her:

Powered by Labrador CMS