Los Angeles Times kutter 115 av rundt 500 journalister.

Minst 115 journalister mister jobben i Los Angeles Times

2500 journaliststillinger forsvunnet i USA i 2023, ifølge rapport.

Publisert

Den amerikanske storavisa Los Angeles Times kutter minst 115 journalister, melder avisa selv denne uka.

Kuttene utgjør den største nedbemanningen i avisas 142-årige historie, skriver avisas underholdningsbransjereporter Meg James.

Avisa har gått med mellom 30 og 40 millioner dollar i underskudd de siste årene, og det var på tide med noen grep, forteller milliardæreieren Patrick Soon-Shiong i artikkelen.

Flere redaktører mister jobben i den drastiske nedbemanningsrunden.

Det er snart seks år siden Soon-Shiong kjøpte både LA Times og San Diego Union-Tribune fra Tribune Publishing for 500 millioner dollar. I fjor solgte han seg ut av San Diego-avisa.

LA Times hadde rundt 500 journalister i staben fram til en nedbemanninsgrunde på rundt 70 stillinger i fjor sommer. Avisa ble rammet hardt av annonsesvikt under covid-pandemien, og igjen under Hollywood-streikene som pågikk store deler av fjoråret.

LA Times føyer seg til en lang rekke amerikanske medier som har gjennomgått kutt i redaksjonene det siste året. Mer enn 2500 rene journaliststillinger forsvant i USA i løpet av 2023, og totalt i mediebransjen er tallet over 20.000, ifølge en rapport fra slutten av fjoråret.

Powered by Labrador CMS