PFU behandlet sak mot iFinnmark. Bildet er fra et tidligere møte.
PFU behandlet sak mot iFinnmark. Bildet er fra et tidligere møte.

Pressens Faglige Utvalg

Mor klaget til PFU etter sønnens intervju: iFinnmark gikk fri

Snudde på foreslått fellelse fra sekretariatet.

Publisert Sist oppdatert

En veldig vanskelig sak, slo flere PFU-medlemmer fast i diskusjonen rundt bordet da utvalget behandlet en klage mot en artikkel i avisa iFinnmark.

Avisa hadde intervjuet en mann som fortalte om oppveksten sin, og blant annet fortalte: «Jeg ble mobbet, slått og utstøtt fordi jeg framsto annerledes».

Mannen uttaler også: «Jeg hadde en ekstrem psykososial oppvekst», og det er blant annet dette sitatet som utløste PFU-klage fra mannens mor, som opplevde påstanden som rammende.

Familien fikk ikke anledning til å uttale seg i saken, påpekte moren i klagen.

iFinnmark har i sitt tilsvar avviser at god presseskikk er brutt, og framholdt at historien ikke tar for seg «hjemlige eller familiære forhold».

I forslaget til uttalelse fra PFU-sekretariatet var det lagt opp til fellelse på punkt 3.2 om kildebredde, men da utvalget tok opp saken falt de til slutt ned på frifinnelse av avisa.

Påstandene er lite konkrete, påpekte PFU-leder Anne Weider Aasen under diskusjonen, og syntes det var vanskelig å felle avisa selv om hun mente saken sikkert kunne blitt bedre av større kildebredde.

– Hadde det stått «det var en ekstrem psykososial oppvekst i familien», hadde saken stilt seg annerledes, sa Weider Aasen.

Powered by Labrador CMS