Distriktsredaktør i NRK Vestland, Dyveke Buanes, sier til Journalisten at de er nødt til å endre seg i takt med medievanene.

Nå er det vedtatt: NRK slår sammen til én sending på Vestlandet

– Vi er selvsagt skuffa, sier klubbleder Roy Raasholm Fauske. 

Publisert Sist oppdatert

NRK Vestland slår sammen ettermiddagssendingene og lager en felles for hele NRK Vestland. Det kommer frem i en pressemelding. Sendingen skal gå på lufta hverdager 14:00 til 17:00 på NRK P1. 

Den varslede sammenslåingen er blitt møtt med kritikk blant annet fra flere ordførere i Sogn og Fjordane. Mediepolitisk talsperson i Senterpartiet, Åslaug Sem-Jacobsen, uttalte senest torsdag at hun er bekymret for nynorskandelen i NRK Vestland. 

To gevinster

–  Det er to gevinster vi ønsker å hente ut her. At vi får en felles ettermiddagssending der stemmer fra hele Vestland kan bli hørt, der vi kan sette dagsorden og ta de viktige debattene, og der flere får jobbet med sendingene. Med ulike sendinger er det færre folk som jobber med journalistikken, sier distriktsredaktør Dyveke Buanes til Journalisten.

I tillegg får NRK Vestland nå prioritert et podkasttilbud fra deres del av landet, sier Buanes, som de tror kan nå ut til yngre mennesker som kanskje ikke er typiske radiolyttere.

–  Gjennomsnittsaldere for de som lytter til radio er 58 år. Vi må endre oss i takt med medievanene og podkast bør være en del tilbudet vårt, sier hun.

Sendingen skal ha programleder både i Bergen og i Førde, heter det i pressemeldingen, og den skal være på luften innen sommeren. Morgensendingene på radio fortsetter som i dag med en sending for publikum i Hordaland og en for Sogn og Fjordane.

Skuffet

Klubbleder i NRK Sogn og Fjordane, Roy Raasholm Fauske forteller til Journalisten at det er blitt holdt et allmøte for hele NRK Vestland der de ansatte har blitt orientert om endringer.

–  Vi tenker at vedtaket ikke kom som noen overraskelse på oss. Men vi er selvsagt skuffa. Vi håpet ledelsen hadde hørt på våre innspill, og på engasjementet utenfor huset. Og jeg har sagt til redaktøren at vi er skuffa. Det er litt trist, sier Raasholm Fauske.

Etter mer enn 20 år i radio ser han at det er naturlig at ikke radio blir prioritert på samme måte som tidligere, men har personlig litt blanda følelser knyttet til det, sier han.

–  Når det er sagt har vi vært tydelige med ledelsen om at vi bretter opp ermene og lover å stå på for å lage en bra ettermiddagssending for hele NRK Vestland.

Klubben har imidlertid presisert at de ønsker god tid for å kunne lage en god sending, og for å få på plass et godt samarbeid mellom de to redaksjonene i henholdsvis Førde og Bergen.

–  Vi er uenige med ledelsen i saken, men vi har allerede et godt samarbeid med redaksjonen i Bergen. Nå ser vi fremover, innretter oss og drar lasset sammen. Så profesjonelle er vi, avslutter Raasholm Fauske.

Powered by Labrador CMS