Lokalavis stengte hele nettdebatten

Journalist mobbet for omtale av russerevy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisa Sunnhordland på Stord stengte i går hele nettdebatten sin. Bakgrunnen for den drastiske beslutningen var avisas anmeldelse av årets russerevy, under tittelen «Sex, rumper og røff dans». Anmelderen er reporter i avisa, som har rett under 8.000 i opplag og kommer fem dager i uka.

Klubben reagerte

Det var nyhetsredaktør Magne Kydland som tok beslutningen om å stenge debattforumet. Ansvarlig redaktør Lars Mæland er på studiereise i USA.

Etter det Journalisten kjenner til, engasjerte også redaksjonsklubben seg i saken etter de grove personangrepene på medarbeideren som skrev anmeldelsen. Fagforeningen mente det var uråd å holde diskusjonsforumet åpent så lenge det var mulig å ytre seg anonymt, uregistrert og uredigert.

– Det stemmer i og for seg at de konkrete angrepene på reporteren ble utslagsgivende, sier Kydland. – Men den siste tiden har vi sett flere eksempler på at nettdebatten har utviklet seg i uheldig retning. Det gjelder kanskje særlig diskusjonen om lokal idrett, der frivillige har fått sterkt usaklig kritikk. Lokalt tror jeg mange er glad for at vi stenger debattforumet nå.

Fjernet innlegg

Kydland forteller at Sunnhordland har hatt debattforum på nett de siste to årene. Diskusjonssidene har rundt 30.000 treff i måneden.

Angrepene på revyanmelderen lå kun ute i kort tid. Redaksjonen har redigert debattene i bakkant, både via egen overvåking og etter varsling fra lesere som reagerte på usaklige kommentarer. Uakseptable innlegg er blitt slettet eller redigert.

Nyhetsredaktøren mener dette lenge fungerte ganske bra, men at jobben med å overvåke nettdebatten er blitt i største laget den siste tida. Han regner med at Sunnhordland i det minste kommer til å innføre registrering av nettdebattantene før sidene åpnes igjen. Samtidig understreker Kydland at det er uheldig om lista for å delta legges så høyt at diskusjonen forstummer.

Powered by Labrador CMS