Internett om fem år

Researchspesialist om nettfremtiden, som er nærmere enn du tror. I morgen foreleser han på Journalistens nettseminar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som så ofte med teknologi i rask endring, har det hersket uenighet om begrepsapparatet. Blant de såkalte netthuene gjelder usikkerheten nå betegnelsen «web 3.0», men Colin Meek, undersøkende journalist og ekspert på nettresearch, definerer det som «the semantic web».

Det høres ganske abstrakt ut, men gir ifølge Meek muligheten til å søke etter informasjon på blogger, sosiale nettverk som Facebook og bloggaggregatorer som Technorati samtidig. Et veldig kraftig søkeverktøy, forklarer Meek.

Framtiden er nå

Lørdag gir briten en innføring i hvordan journalister kan bruke og få mest mulig ut av web 2.0 og web 3.0-verktøy til undersøkende research under Journalistens nettseminar.

For å få en smakebit av noe av det han skal snakke om, publiserer nett-nyhetskanalen Journalism.co.uk, som Meek er en av grunnleggerne av, også to artikler som ser på hva «det semantiske nettet» er og hvorfor journalister bør følge utviklingen av det.

«Bare i løpet av det siste året har selskaper og organisasjoner lansert produkter og webverktøy som har hjulpet oss å innse hvordan internett kan komme til å se ut om fem år. Teori er i ferd med å endres til praktiske applikasjoner. Du bruker sannsynligvis allerede semantisk teknologi uten å være klar over det, men mange sider av denne teknologien vil ha enorme konsekvenser for vårt arbeid som journalister,» skriver han i første del, som ble publisert i går kveld. Neste del vil bli publisert i løpet av dagen.

Meek vil gi en innføring i «Mining information from Social Networks», «Tracking news and monitoring social networks using RSS» og «The Semantic Web» for journalister. Mer informasjon om seminaret her.

Powered by Labrador CMS