79 prosent av det republikanske partiets velgere mener at mediene behandler president Trump dårlig. Foto: The White House

Meningsmåling:
43 prosent av republikanske velgere vil gi Trump makt til å stenge medier

Demokrater støtter også forslaget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det viser en meningsmåling som Ipsos har gjort for nettstedet The Daily Beast.

I målingen kommer det blant annet fram at 43 prosent av respondentene som selv identifiserer seg som republikanere, sier seg enige i påstanden «presidenten skal ha autoritet til å stenge nyhetsmedier som oppfører seg dårlig».

På spørsmål om president Trump bør stenge medier som CNN, Washington Post og New York Times, svarer 23 prosent av de republikanske velgerne ja. 49 prosent svarer imidlertid nei på dette spørsmålet. Blant demokratene er det åtte prosent som sier seg enig i dette, og i befolkningen som helhet er tallet 13 prosent.

LES OGSÅ: Senatet: Pressen er ikke en folkefiende

Undersøkelsen viser at 48 prosent av de republikanske velgerne mener at mediene er «fiender av det amerikanske folket», og hele 79 prosent er av den oppfatning at mediene behandler president Trump dårlig.

Men også blant det demokratiske partiets velgere er det flere som mener at presidenten bør kunne stenge medier som ikke oppfører seg. 12 prosent støtter dette. Blant folk som definerer seg selv om uavhengige, er tallet 21 prosent.

Det finnes imidlertid amerikanere som mener at pressen gjør en nødvendig jobb. 57 prosent av alle dem som deltok i meningsmålingen – uavhengig av partitilknytning – mener at pressen er nødvendig for at Trump-administrasjonen skal oppføre seg ærlig og redelig.

Selv om 85 prosent av deltakerne i denne meningsmålingen mener at pressefrihet er essensielt for det amerikanske demokratiet, mener også 72 prosent at det bør bli lettere å saksøke journalister som publiserer falsk informasjon. 85 prosent av republikanerne mener dette, mens 63 prosent av demokratene er av samme oppfatning.

Les mer om Ispos-undersøkelsen på The Daily Beast

Powered by Labrador CMS