Stig Jakobsen er ansvarlig redaktør i Nidaros. Avisen har det siste året mistet fire ansatte til redaktørstillinger i andre medier.

Nidaros: Et utklekkingssted for redaktørtalenter?

Fire Nidaros-journalister har gått over til redaktørstillinger i andre medier det siste året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I løpet av de siste 13 måneder har Nidaros mistet fire journalister/frontsjefer til andre medier i Norge. Alle fire har gått over til redaktørstillinger.

Ansvarlig redaktør Stig Jakobsen mener Nidaros er en god skole for journalister som ønsker å gjøre karriere i journalistikk.

– I Nidaros blir vi vante til den tøffe konkurransen. Avisen er dessuten så liten at alle er innom alle avis-fasettene. Da blir de gode på det meste, sier Jakobsen til Journalisten.

Fire har blitt redaktører

I november 2022 gikk daværende frontsjef i Nidaros, Lorns Bjerkan, over til stillingen som sjefredaktør i Steinkjer24.

Siden har sportsleder i Nidaros Simen Pedersen blitt redaktør for Bodø NU, journalist Sanna Drogset Børstad blitt ansvarlig redaktør i Stjørdalsnytt, og frontsjef og journalist Berit Buran Juul starter i jobben som konstituert ansvarlig redaktør i Avisa Gaula fra nyåret.

Den heldigitale Trondheimsavisen Nidaros ble lansert av Amedia på nyttårsaften i 2019 og består i dag av 19 redaksjonelle ansatte.

– Vi har hatt, og tiltrekker oss, mange gode journalister, slik at det er ikke helt tilfeldig at redaktører hentes fra Nidaros, sier Jakobsen.

Som fotballspillere

Jakobsen mener Nidaros fungerer som en typisk lokalavis, der journalistene er innom de fleste redaksjonelle arbeidsoppgavene.

– Journalistene i Nidaros må ta en del avgjørelser selv. Her får de en fri rolle på midtbanen, og de får prøve seg på forskjellige ting som gjør at de blir veldig dyktige i jobben, sier han.

Gode journalister er som gode fotballspillere, mener Jakobsen.

– Man har lokale stjerner som blir veldig attraktive på markedet og som etter hvert blir tatt av de store lagene. Det er helt naturlig at det skjer. Jeg syns bare det er positivt at journalistene våre velger å gå til høyere stillinger, sier han.

Jakobsen er ikke bekymret over at de gode journalistene som forlater Nidaros må erstattes, sier han til Journalisten.

– Heldigvis er Nidaros i en by som ikke er så vanskelig å tiltrekke seg folk til, så vi ser at vi får mange gode journalister inn. Bank i bordet, sier Jakobsen.

– Ambisiøse journalister

– Nidaros er en forholdsvis ny avis som har tiltrukket seg mange unge og ambisiøse journalister i staben. Det kan være grunnen til at flere har valgt å bli redaktører, sier Juul til Journalisten.

Hun er én av de fire ansatte fra Nidaros som har blitt redaktører det siste året.

Juul ble først hentet som vikar i Avisa Gaula for en kort periode i høst. Nylig fikk hun tilbud om å konstituere for den avtroppende redaktøren Åsmund Snøfugl i ett år. Her får vil hun blant annet få ansvaret for den digitale omvendingen til avisen.

– Den rollen jeg har hatt som frontsjef i Nidaros de siste to årene, har gjort meg mer beredt på de oppgavene jeg skal i gang med i Avisa Gaula, i tillegg til den tidligere erfaringen jeg ar fra ulike steder i Trøndelag, sier Juul.

Powered by Labrador CMS