NYTT NAVN: Styreleder Ivar Rusdal i Jæren Avis blir nå styreleder i Nordsjø Media AS. (Foto: Åge Bjørnevik).

Fra Jæren til Nordsjø

Mediekonsern med 125 ansatte skifter navn.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jæren Avis-konsernet eier og driver seks lokale medieselskaper og en gratisavis i Rogaland, samt et selskap for felles annonsesalg, Avis Vest AS. Nå samles alt under det nye navnet Nordsjø Media AS.

Følgende aviser er med i konsernet: Jærbladet, Bygdebladet (Randaberg og Rennesøy Bygdeblad, eierandel 51 prosent), Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen og Sandnesposten. I tillegg utgis gratisavisa Hafrsfjord Budstikke.

Dalane Tidende inn

Samtidig arbeider ledelsen, med styreleder Ivar Rusdal i spissen, med å inkludere Dalane Tidende i konsernet. Det samme gjelder Dalane Trykk AS i Egersund, som allerede trykker alle konsernavisene. Formalitetene med dette forventes å være på plass i løpet av kort tid, heter det i en pressemelding.

Navneendringen til Nordsjø Media begrunnes med et behov for å få et utvidet og mer inkluderende konsernnavn. Samtidig ønsker ledelsen et tydeligere skille mellom konsernnavnet og navnet på enkeltaviser.

Hovedkvarter på Bryne

Ernst A. Eik er ansatt som administrerende direktør i Nordsjø Media, som har hovedkontor i samme bygg som Jærbladet på Bryne.

Nordsjø Media AS eies med to tredeler av Dalane Tidende og Egersunds Avis AS. Den siste tredelen eies av Vimer AS (eid av styreleder Ivar Rusdal) og Vesthaug AS.

Nordsjø Media AS vil etter omstruktureringen ha om lag 125 ansatte og en samlet omsetning på rundt 150 millioner kroner pr år.

Powered by Labrador CMS