Novaja Gazeta podkastjournalist Nadezhda «Nadya» Yurova her fotografert sammen med en journalistkollega i Riga i januar i år.

Norsk Journalistlag gir 2000 euro til Novaja Gazeta Europe i julegave

– Dette er et lite bidrag, men alt hjelper, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad.

Publisert Sist oppdatert

Norsk journalistlag (NJ) har i år bestemt at julegavene som egentlig skulle gå til landsstyrets medlemmer, sendes til til russiske journalistkollegaer i Novaja Gazeta Europe istedet. 

Det skriver NJ på egne nettsider

Gaven kommer også fra «gavekort» på 300 kroner som skulle benyttes til soesolidaritetsarbeid tildelt gjester og foredragsholdere som deltok på Styrkeløft i høst, samt innsamlede midler til ukrainske journalister og russiske eksil-journalister.

– Det er et stort behov for frie og uavhengige medier som dekker krigen i Ukraina. Dette er et lite bidrag, men alt hjelper. Disse kollegene har behov for all form for hjelp. Både utstyr, penger til drift og politisk oppmerksomhet, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til NJs netside.

Han legger til: 

– Det var spontan applaus i landsstyret da vi lanserte ideen. Vi kommer fortløpende til å vurdere om det er flere prosjekter vi skal støtte. Det er også i tråd med bestillingen fra landsmøtet om at vi skal trappe opp vårt solidaritetsarbeid.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.Powered by Labrador CMS