Medieforsker Hilde Kristin Dahlstrøm ved NLA Høgskolen har funnet ut at selv om 14 prosent av befolkningen er over 67 år, utgjør de bare 1,7 prosent av kildene i mediene. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

De over 67 er underrepresentert i mediene

Journalistene tyr litt for lett til kilder som er lett tilgjengelig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er NRK som melder at selv om 14 prosent av befolkningen er over 67 år, så blir eldre sjeldent intervjuet i norske medier.

Medieforsker Hilde Kristin Dahlstrøm NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand sier til NRK at dette er problematisk for samfunnet siden perspektivet til denne aldersgruppen ikke representeres i journalistikken. Samtidig som hun mener det også er problematisk for folk i denne gruppen.

– De kan oppleve å bli tilsidesatt, sier Dahlstrøm til NRK.

Undersøkelsen viser at bare 1,7 prosent av alle kildene i materialet var eldre enn 67 år. Det er flere årsaker til at aldersgruppen er så snevert representert, blant annet fordi kildene som oftest brukes er i arbeidslivet, eller at journalistene ikke tar seg tid til å finne eldre relevant kilder.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening sier til NRK at noe av utfordringen er at journalister ofte tyr til kilder som er lette å finne.

 

Powered by Labrador CMS