Mah-Rukh Ali opplever søkerstorm til NRK Buskerud. Foto: NRK

59 søkere til 2 journalist=vikariater i NRK Buskerud

Søkerrekord, fastslår NRKs distriktsredaktør Mah-Rukh Ali i Buskerud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av august gikk søknadsfristen til to journalistvikariater i NRK Buskerud ut. Et vikariat som varer i 1 år og et som varer i 3 måneder.

Antall søkere? 59.

– Du kan trygt slå fast at vi har fått rekordmange søkere. Sist vi lyste ut en stilling i NRK Buskerud var i fjor. Da fikk vi 15 søkere, sier distriktsredaktør Mah-Rukh Ali til Journalisten.

Til sammenligning meldte Medier24.com at NRKs nyhetsredaksjon nylig fikk 101 søkere til to faste journaliststillinger.

Mange unge søkere

Distriktsredaktøren som begynte i stillingen for 3 uker siden sier hun opplever det som hyggelig at så mange søker seg til NRKs distriktskontor i Drammen som består av 27 personer.

– Det er mange dyktige søkere i bunken. De har erfaring og god utdanning og det er nesten bare journalister. Blant søkerne er det mange unge journalister og en del med kjennskap til Buskerud. Dette er mange ideelle kandidater så vi kunne ansatt langt fler enn vi trenger. Vi har et luksusproblem.

Søkerne består av 26 kvinner og 33 menn og snittalderen er søkerne 27,5 år. Blant søkerne finner vi tidligere landsstyremedlem i NJ, Hans Christian Eide, og frilansjournalist Øystein Windstad som tidligere i år ble angrepet under en reportasjetur i Ingusjetia. To av søkerne er unntatt offentlighet.

– Hva sier søkertallet om arbeidsmarkedet for journalister?

– Jeg velger å tolke det som at det er mange som har lyst til å jobbe her hos oss, sier Ali.

10-11 kandidater er allerede kalt inn til intervju, og distriktsredaktøren forventer å ansette i løpet av et par ukers tid.

Powered by Labrador CMS