Distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen gleder seg til nye lokaler. Foto: Jacobsen: Malin Nygård Solberg/NRK

NRK Nordland inn i nye lokaler: Blir naboen til TV 2 og Avisa Nordland

Flytter inn i Bodø 360.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK Nordland flytter hovedkontoret sitt til Dronningensgate, i sentrum av Bodø. Beslutningen er tatt i dag, etter at flere alternativer har vært vurdert, skriver NRK i en pressemelding.

– Det blir veldig spennende å flytte inn i nye og moderne lokaler, og vi gleder oss til å komme inn i Bodø 360, sier distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen.

Avtalen innebærer at NRK Nordland leier seg inn i 4. etasje i nærings- og leilighetsbygget som er under oppføring. Dermed blir NRKs distriktskontor naboen til to av de andre medieaktørene i Bodø, Avisa Nordland og TV 2.

– Det blir nesten som en light-versjon av Akersgata i Oslo eller Media City i Bergen, og vil være konstruktivt for journalistmiljøet, mener Undrum Jacobsen.

I 20 år har NRK Nordland holdt til på kaikanten ved jernbanestasjonen i Bodø. Disse lokalene skal NRK nå se på løsninger for etterbruken av.

Slik blir det seende ut. Bodø 360 er under oppføring. Illustrasjon: Boreus Eiendom / Eiendomsmegler1

I Bodø 360 får NRK lokaler der alt er samlet på et plan.

– Vi har som mål å ha drift i nytt lokale før sommeren til neste år, forklarer Undrum Jacobsen.

NRK Nordlands redaksjon i Bodø består i dag av rundt 40 medarbeidere.

– Det har vært en god prosess underveis der vi har fått kommet med våre innspill, og vi har tro på at dette blir et godt lokale for medlemmene våre, sier klubbleder Gisle Forland i NRKJ Nordland.

Forland sier en del medlemmer syns det er vemodig å forlate NRK-bygget på kaikanten, men har tro på at også de nye lokalene blir bra.

– Nå skal vi fylle de nye lokalene våre med et arbeidsmiljø som blir minst like bra som det vi har i dag, og vi gleder oss til å ta i bruk nye og moderne kontorlokaler. Det er nå den jobben starter for fullt, påpeker Forland.

Powered by Labrador CMS