NRK P3s første sending fra Tyholt, 2. oktober 1993. I bildet: Lars Erik Mørk, Sverre Ustad, Beate Arnøy og Sigund Raanes.
NRK P3s første sending fra Tyholt, 2. oktober 1993. I bildet: Lars Erik Mørk, Sverre Ustad, Beate Arnøy og Sigund Raanes.

NRK P3 fyller 30 år

– Har blitt en premissleverandør og en talentfabrikk, sier P3-redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 10.03 for 30 år siden var NRK P3 på lufta for første gang. 

– P3 som både radiokanal, men også som en avdeling, har rett og slett blitt en premissleverandør og en talentfabrikk. Ikke bare for NRK, men for en samlet norsk underholdningsbransje, sier Ellen Ramstad, fungerende redaktør i P3, i en pressemelding.

– Vi fortsetter å tro på nye, unge profiler, programskapere og ideer som skiller seg ut. 

Hun legger til:

– De lager innhold som unge skal kjenne seg igjen i eller føle seg hjemme i, og dette er like viktig i dag som for 30 år siden.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen mener kanalen har en viktig rolle i NRKs samfunnsoppdrag og hun peker på at veldig mange av NRKs største profiler har startet karrieren i NRK P3. 

– Vi i NRK skal nå ut til hele befolkningen, og da er det helt sentralt å kunne nå ut til de unge. Det gjør NRK P3 på en utmerket måte, og det er bare å gratulere alle med 30-årsdagen, sier kringkastingssjefen.

Etter tre tiår med innholdsproduksjon, har NRK P3 stått bak suksesser som blant annet Skam, Radioresepsjonen, Rådebank, Lørdagsrådet og XL

– P3 har i 30 år vært modige og pushet grenser. Det har arkivene mange beviser på. 30-åringen har utviklet seg i takt med målgruppa, og håpet er at vi fremtiden, gjennom både lyd, bilde og tekst, kan fortsette å være relevant for unge mennesker, sier Ramstad.

I anledning 30-års jubileet har NRK plukket ut en hel del godbiter fra arkivet. Disse er tilgjengelig på nrk.no og i NRK Radio.

Powered by Labrador CMS