Programleder Mathias Nordhus-Kristoffersen kunngjorde torsdag at KI-bekymring gjør at NRKs distriktssending Østlandet slutter med seerbilder.

NRK-sendinger kutter seerbilder:
– Falske bilder har blitt del av hverdagen

Avslutter tradisjon med innsendte bilder.

Publisert Sist oppdatert

NRKs distriktsnyheter for Østlandet, med nyhetssendinger på tv to ganger hver kveld, skal ikke lenger avslutte med innsendte seerbilder fra regionen.

Siste gang de benytter seg av bildene blir i dag, fredag 15. mars.

Det kunngjorde programleder Mathias Nordhus-Kristoffersen avslutningsvis på torsdagens hovedsending.

– Falske bilder har blitt en del av hverdagen vår. Vi får ikke alltid sjekket om alle seerbildene er ekte eller ikke. Så da kutter vi det, heller enn å risikere å vise frem manipulerte bilder, sa programlederen  – før han introduserte seernes bildekavalkade for nest siste gang noensinne.

Også distriktsnyhetene for Sørlandet har tatt samme grep, forteller distriktsredaktør Eli Halvorsen i NRK Østfold, som har ansvar for distriktsnyhetene Østlandet.

– Vi bruker mer og mer tid på å verifisere bilder, og ser at det bør vi også gjøre når det gjelder innsendte seerbilder. Sjansen er nok liten for at noen vil komme til å bruke tid på å sende inn manipulerte naturbilder eller lignende til oss. Men man vet aldri, og i det øyeblikk man blir usikker, er det på tide å ta en fot i bakken, sier Halvorsen til Journalisten.

Distriktsredaktøren kjenner ikke til konkrete eksempler der sendingen har blitt lurt av falske bilder.

Det er synd for kontakten med publikum at de gjøre denne prioriteringen, synes hun:

– Det er beklagelig at vi ser oss nødt til å kutte dette tilbudet, som er en mulighet for seerne til å kommunisere med oss. Men vi har bestemt oss for å ikke prioritere ressurser til å verifisere disse bildene. Vi mister denne kontakten med publikum gjennom tv-sendingene, men får heller ta det igjen på andre plattformer, sier Halvorsen.

Powered by Labrador CMS