NRKJs leder Sidsel Avlund signererer protokollen. Foto: Hege Fagerheim/NRKJ

13.250 kroner i NRK

Forhandlingsleder Sidsel Avlund karakteriserer forhandlingene som krevende. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klokken 23 fredag kveld kom det lokale lønnsoppgjøret i NRK i havn vel syv timer på overtid.

Resultatet er at de rundt 1.750 medlemmene i NRKJ får et generelt lønnstillegg på 13.100 kroner. Minstelønnssatsene oppjusteres med samme beløp. I gjennomsnitt ender oppgjøret på 13.250 kroner. 

Alle skal ifølge en melding fra NRKJ være sikret at lønnen oppjusteres 2,3 prosent. Totalt, inkludert andre faktorer som overheng, er rammen på 2,7 prosent.

- Forventningene til årets oppgjør i samfunnet forøvrig er beskjedne. Dette er en av flere faktorer vi har forholdt oss til når vi har akseptert det siste tilbudet fra NRK, sier Avlund til eget nettsted.

Økonomi

Onsdag sa hun til Journalisten.no at hun ønsket å tette lønnsavstanden på i gjennomsnitt 100.000 kroner til andre kommersielle mediehus. Hun og Norsk Journalistlag (NJ) uttalte også at de ikke er forpliktet på rammen på 2,7 prosent som frontfagene ble enig om tidligere i år.

- Det mener vi NRK har økonomi til, og det mener vi også kan forsvares utfra statistikk som viser at lønnsnivået i NRK er så lavt som det er, sier Avlund.

- Dette er nok ikke et oppgjør som vil minske differansen som i dag er på over 100.000 kroner til flere av de andre mediehusene, og det er selvsagt et argument for å ikke akseptere tilbudet. Ut fra en helhetlig vurdering har vi likevel valgt å gjøre det i år,

Oppgjøret har virkning fra 1. april. Ettersom det var et mellomoppgjør ble det kun forhandlet om penger.

Les alt om lønn

Powered by Labrador CMS