– Det er en veldig spennende jobb, der jeg håper å kunne bidra til å løfte vårt lille mediekonsern til nye høyder, sier Reidar Kjærstad .

MEDIEFOLK:

Nyhetsredaktør blir utviklingsdirektør i GD 

Reidar Kjærstad har tidligere vært sportsleder og nyhetsredaktør i GD-gruppa.

Publisert

Nyhetsredaktør i Gudbrandsdølen Dagningen (GD), Reidar Kjæstad, er ansatt som utviklingsdirektør på gruppenivå i GD AS, skriver de i en pressemelding. 

Som utviklingsdirektør får Kjæstad en nøkkelrolle i utviklinga og oppfølginga av både nye og eksisterende virksomheter og produkter i GD-gruppen.

– Det er en veldig spennende jobb, der jeg håper å kunne bidra til å løfte vårt lille mediekonsern til nye høyder, sier han.

Kjæstad har vært nyhetsredaktør i GD i tre og halvt år, og var før det sportsleder. Tidligere var han en profilert radioprogramleder i NRKs sendinger fra Lillehammer.

 – Denne jobben gir meg muligheter til å bruke litt andre sider av meg sjøl enn jeg har gjort tidligere. I hele min yrkeskarriere har jeg vært veldig tett på den daglige journalistikken, nå får jeg mulighet til å tenke litt mer langsiktig og strategisk, noe jeg synes er spennende, sier Kjæstad.

Som nyhetsredaktør har han vært en viktig brikke i det operative redaksjonelle arbeidet fra dag til dag. Nå vil Kjæstads redaksjonelle kompetanse komme flere aviser til gode, men samtidig må han venne seg til å ikke ha henda på rattet i det daglige.

 – Etter mange år som journalist og redaksjonell leder blir det egentlig litt godt å kunne dra på butikken uten å være forberedt på å måtte forsvare våre redaksjonelle vurderinger. Samtidig blir det veldig rart, den daglige journalistikken har vært en stor del av livet mitt i over 15 år.

Reidar Kjæstad vil fortsette som nyhetsredaktør i GD til etter høstens valg, og tiltrer sin nye stilling 18. september. 

Ansvarlig redaktør i GD og administrerende direktør i GD-gruppen, Tom Martin Kj. Hartviksen, sier at det uansett dato blir en glidende overgang.

– Vi hadde mange gode søkere til stillingen som utviklingsdirektør, men jeg er glad Reidar først søkte og deretter takket ja til jobben. Det er både fordeler og ulemper med å hente en kandidat fra egne rekker. Fordelen er at Reidar kjenner oss godt, og at han raskt kan sette seg inn i utfordringer, muligheter og konkrete oppgaver. Ulempen er at vi mister en sentral ressurs i GDs redaksjon, sier Hartviksen.

 

Powered by Labrador CMS